همه آنچه درباره سگ ها باید بدانید

نمک در غذای سگ

غذای سگ باید حاوی مواد مفید و مغذی برای حفظ سلامتی این حیوان خانگی باشد. یکی از مواد مفید برای حفظ سلامتی سگ، نمک است. اگر درباره‌ی تأثیر نمک در سلامتی سگ‌ها اطلاعاتی ندارید، خواندن این مقاله می‌تواند برای شما مفید باشد.

نمک در غذای سگ

بسیاری از خوراکی‌ها و غذا‌های طبیعی سگ حاوی نمک هستند که یک نگهدارنده ساده، غیر سمی و طبیعی است. سایر مواد نگهدارنده طبیعی شامل ویتأمین E و ویتأمین C می‌باشند، که برای جلوگیری از فاسد شدن چربی‌ها و روغن‌های موجود در غذا استفاده می‌شوند. نمک از تکثیر میکروب‌ها و رشد باکتری‌ها و کپک‌ها جلوگیری می‌کند. به طور معمول، غذای سگ می‌تواند شامل مقدار مناسبی نمک و ویتأمین E ، ویتأمین C باشد. هر گونه سؤال یا نگرانی در رابطه با میزان نمک در رژیم غذایی سگ‌تان دارید، می‌توانید با دامپزشک در میان بگذارید.

آیا سگ من به نمک نیاز دارد؟

سدیم و کلرید دو ماده موجود در نمک هستند که در بهبود عملکرد سلولی، تعادل اسید، تعادل مایعات و انتقال سیگنال عصبی نقش دارند. کمبود نمک ممکن است باعث ایجاد اختلال در ریتم قلب، بی‌قراری، خشکی غشا‌های مخاطی، مصرف بیش از حد مایعات و ادرار بیش از حد در سگ‌ها شود. ریختن نمک در غذای سگ به مقدار مناسب مشکلی را بوجود نمی‌آورد. اما مصرف نمک اضافی می‌تواند برای سگ‌تان مشکلاتی ایجاد کند. اگر نمک را به صورت مداوم در رژیم غذایی سگ‌تان بگنجانید، ممکن است دچار مشکلاتی مانند چاقی، دیابت و مشکلات کلیوی شود.

نمک برای غذای سگ

سگ‌ها به صورت طبیعی به سدیم به عنوان بخشی از رژیم غذایی خود برای حفظ عملکرد طبیعی بدن‌شان نیاز دارند. نمک به تعادل مایعات، عملکرد عضلات و اعصاب و ثبات فشار خون در سگ‌ها کمک می‌کند. نمک به میزان کافی باید در رژیم غذایی سگ موجود باشد. غذا‌های تجاری سگ حاوی میزان مناسبی نمک و سدیم هستند. با این حال، نمک در غذای سگ به میزان بیش از حد می‌تواند باعث مشکلات جدی در سلامت سگ‌ها یا حتی مرگ سگ‌ها شود.

مسمومیت با نمک

اگر سگ‌تان نمک زیادی خورده باشد، ممکن است دچار علائمی مانند استفراغ یا مصرف مکرر آب شود و همچنین، در صورت مصرف زیاد نمک ممکن است که بیش از حد خسته به نظر برسد یا دچار مشکل ورم معده شود. اگر سگ شما مقدار زیادی نمک مصرف کرده باشد، متوجه خواهید شد که ماهیچه‌هایش به صورت ناگهانی سفت شده‌اند. علائم بالینی مسمومیت سگ با نمک ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • اسهال؛
  • ادرار زیاد؛
  • لرزش و تشنج؛
  • عدم تعادل.

چرا نمک زیاد برای سگ مضر است؟

دلایل مختلفی وجود دارد که چرا نمک زیاد می‌تواند برای سگ مضر باشد. مصرف بیش از حد نمک می‌تواند سگ‌تان را به شدت تشنه کند و حتی باعث مسمومیت با سدیم شود. سطح بالای نمک در خون باعث آسیب به سلول‌های مغز می‌شود و ایجاد علائمی مانند سرگیجه، سردرد و حتی تشنج می‌شود. بیماری کلیوی در سگ‌ها نیز به دلیل مصرف غذا‌های حاوی نمک زیاد رخ می‌دهد. علائم بیماری کلیوی در سگ‌ها شامل استفراغ، زخم دهان، خون در ادرار، بی‌حالی و تشنج است. همچنین، نمک زیاد نیز می‌تواند منجر به افزایش فشار خون و تشدید علائم بیماری قلبی در سگ‌ها شود. علائم شایع مشکلات قلبی در سگ‌ها شامل ضعف، سرفه، مشکل در تنفس، افزایش تعداد ضربان قلب و تورم شکم است.

مصرف نمک در غذای سگ

نمک برخی از مواد معدنی مورد نیاز بدن سگ‌ها را مانند سدیم و کلرید فراهم می‌کند. سدیم و کلرید دو ماده‌ی معدنی مهم برای افزایش میزان متابولیسم بدن سگ‌ها می‌باشند. پس اگر به سلامت سگ خانگی‌تان اهمیت می‌دهید، به غذا‌های سگ مقدار مناسبی نمک اضافه کنید. شما می‌توانید به غذا‌هایی مانند برنج، سیب زمینی پخته، مرغ و گوشت پخته شده که از غذا‌های اصلی سگ‌ها محسوب می‌شوند، مقدار مناسبی نمک اضافه کنید.

ریختن نمک در غذای سگ و افزایش احتمال ابتلا به بیماری قلبی

همانطور که گفتیم، نمک جزء مواد ضروری است که در غذای سگ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما ریختن نمک در غذای سگ به مقدار زیاد نه تنها مفید است بلکه مضراتی نیز به همراه دارد. به عنوان مثال، یکی از مضرات ریختن نمک در غذای سگ به مقدار زیاد، افزایش احتمال بروز بیماری قلبی در سگ است. بنابراین، به منظور جلوگیری از بروز بیماری‌های مربوط به قلب و عروق در سگ‌ها باید مصرف نمک در رژیم غذایی سگ‌ها به حداقل برسد. همچنین، در صورتیکه سگ‌تان دچار بیماری قلبی است باید از ریختن نمک به مقدار زیاد در غذای سگ اِجتناب کنید.

حیوانات خانگی مبتلا به نارسایی قلبی یا فشار خون بالا نباید غذا‌های شور مصرف کنند، زیرا باعث می‌شود مایعات در بدن باقی بماند و عملکرد قلب دچار مشکل شود. همچنین، مصرف غذا‌های شور می‌تواند منجر به ایجاد مایع در ریه‌ی سگ‌ها شود. بیشتر غذا‌های تجاری سگ دارای سطح مناسبی از سدیم هستند، اگرچه برخی از آن‌ها سطوح بالایی دارند. اگر حویان خانگی‌تان مشکلات قلبی و فشارخون بالا ندارد، نیاز نیست که مصرف سدیم را محدود کنید. هنگامی که حیوان خانگی دچار نارسایی احتقانی قلب یا فشار خون بالا شده است، رژیم غذایی حاوی سدیم و نمک باید محدود شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *