آشنایی با انواع نژاد سگ های خانگی و معرفی آن ها

انواع نژاد سگ
آنچه میخوانید
3
(1)

سگ‌ها در نژاد‌های مختلف وجود دارند که هر کدام ویژگی‌های ظاهری و شخصیتی متفاوتی دارند. انواع نژاد سگ از طریق اصلاح ژنتیکی بوجود آمده‌اند. در واقع، انسان‌ها با انجام دستکاری ژنتیکی توانسته‌اند که موفق به تولید سگ‌های مختلف شوند. دو عامل ژنتیک و محیط روی رفتار فرد تاثیر می‌گذارند. در واقع، رفتار این حیوان خانگی می‌تواند وراثتی یا اکتسابی باشد. خصوصیات و رفتار‌های این حیوان خانگی در هر نژادی متفاوت است. بنابراین نژاد سگ ها تاثیر زیادی در خصوصیات اخلاقی و ظاهری آن ها دارند.

هر کدام از انواع نژاد سگ دارای ویژگی‌های منحصر به فردی هستند. رفتار این حیوانات خانگی، رفتاری متناسب با ویژگی‌های نژادی آن‌ها است. به عنوان مثال، این حیوانات خانگی در برخی از نژاد‌ها روابط خوبی با غریبه‌ها دارند و در برخی نژاد‌ها نسبت به غریبه‌ها محتاط هستند. سگ‌ها قادر به دریافت واکنش‌ها و انرژی‌های بیرون هستند که انسان قادر به دریافت آن‌ها نیست. به عنوان مثال، عواملی مانند بی‌قراری و پارس کردن، قبل از وقوع حوادثی از قبیل زلزله و طوفان یکی از انواع این رفتار‌ها است. همچنین، این حیوانات خانگی با قرار گرفتن در موقعیت‌های مختلف رفتار‌های مختلفی نیز از خود نشان می‌دهند. نژاد های سگ فراوان هستند که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.

معرفی انواع نژاد‌ سگ های مختلف

این حیوانات خانگی، دارای نژادهای متفاوتی هستند که هر نژاد نیز خصوصیات رفتاری و ظاهری خاص خود را دارند. تقسیم‌بندی انواع نژادهای سگ با توجه به ویژگی های ظاهری و رفتاری انجام می شود. برای داشتن سگ خانگی، حتما باید به غذای آن توجه کنید تا از آن به بهترین شکل نگهداری کنید. برای خرید بهترین غذای سگ با قیمت مناسب می توانید از سایت وودووپت اقدام کنید. در ادامه به انواع نژاد سگ می پردازیم.

1. سگ گلدن رتریور (Golden retriever)

یکی از انواع نژاد های سگ، گلدن رتریور است. نژاد گلدن رتریور، از لحاظ ظاهری دارای جثه‌ای به اندازه متوسط، سر پهن و عضلانی و دندان‌هایی مرتب و منظم هستند. این نژادهای سگ، در رنگ‌های مختلف مانند طلائی و کرم نیز وجود دارند. از ویژگی‌های اخلاقی نژاد گلدن رتریور می‌توان به هوش، استعداد و قابلیت اجتماعی بالا اشاره کرد.

سگ گلدن رتریور

نژاد گلدن رتریور، فعال و پرجنب و جوش هستند. آن ها با دیگران به خوبی ارتباط برقرار می‌کنند و هم‌ بازی خوبی برای بچه‌ها هستند. نژاد گلدن رتریور، آموزش‌پذیر می‌باشند. شما می‌توانید نحوه رفتار با غریبه‌ها و چگونگی انجام فعالیت‌های مختلف را به این سگ‌ها آموزش دهید. آن ها بسیار مهربان، وفادار و دیدبان‌های خوبی هستند.

2. سگ لابرادور رتریور (Labrador Retriever)

نژاد لابرادور رتریور را می‌توانید به عنوان حیوانی کاری و یک همدم در کنار خود داشته باشید. این نژاد می‌توانند برای شکار، کمک به معلولین و نجات آدم‌، گزینه مناسبی باشند. نژاد لابرادور رتریور، با جنب و جوش زیاد و عاشق غذا هستند. به خاطر اینکه این موجودات علاقه زیادی به غذا خوردن دارند، برای اینکه دچار اضافه وزن نشوند باید حداقل 60 دقیقه در طول روز فعالیت روزانه داشته باشند.

این نژاد قابلیت اجتماعی بالایی دارند و به خوبی با صاحب خود و حتی غریبه‌ها ارتباط برقرار می‌کنند. نژاد لابرادور رتریور، بسیار علاقه‌مند به انجام فعالیت‌هایی مانند شنا، پیاده روی یا بازی در محیط بیرون از خانه می‌باشند. اگر قصد خرید سگ با این نژاد را دارید، بهتر است بدانید که آن ها را نمی‌توانید در خانه آپارتمانی نگهداری کنید. به منظور نگهداری این نژاد، حداقل یک حیاط کوچک نیاز دارید تا او بتواند در آنجا فعالیت بدنی و ورزشی روزمره را انجام دهد. از آنجایی که این نژاد علاقه زیادی به فعالیت در محیط بیرون را دارند، در صورت قرار نگرفتن در محیط آزاد غیرقابل کنترل می‌شوند.

3. سگ پودل (Poodle)

سگ پودل، حیوانی فعال، باهوش و کوچک است. پودل‌ها علاقه زیادی به برقراری روابط اجتماعی با انسان‌ها دارند و مردم گریز نمی‌باشند. آن ها تنهایی را دوست ندارند و موجوداتی فعال هستند که همیشه برای بازی و تفریح حاضر و آماده می‌باشند.

سگ پودل

4. سگ کاوالیر (Cavalier)

این نوع سگ از انواع نژاد سگ، در گروه سگ های عروسکی است که علاقه مندان زیادی دارد. نژاد کاوالیر، بسیار پرانرژی هستند و خودشان را با هر محیطی نیز وفق می‌دهند. اگر از زمان تولگی به این نژاد آموزش‌های لازم را بدهید، رفتار دوستانه و آرامی با شما خواهند داشت.

5. سگ چاو چاو (Chow Chow​)

نژاد چاو چاو از سگ‌های اشرافی هستند. آن ها به خاطر اینکه پشت سرشان دارای یال است، به شیر نیز شباهت ظاهری دارند. نژاد چوچو جثه‌ای قوی و گوش‌هایی گرد دارند. از آنجایی که این حیوان حس بویایی خوبی دارد، می‌تواند به عنوان سگ نگهبان نیز استفاده شود. این حیوان وفاداری زیادی نسبت به صاحب خودش هم دارد. بهتر است بدانید که نژاد چاو چاو که مو‌های کوتاه‌تری دارند، باهوش‌تر و فعال‌تر از سگ‌هایی با موی بلند هستند. آن ها علاقه زیادی به یادگیری دارند و می‌توانید آن‌ها را به خوبی آموزش دهید. حتما مشخصات نژاد سگ چاو چاو را قبل خرید به صورت کامل مطالعه کنید.

6. سگ شیبا اینو (Shiba Inu)

نژاد شیبا اینو، بسیار فعال، سرزنده، چابک، جسور، با اعتماد به نفس و باهوش هستند. این نژاد از انواع نژاد سگ، به خاطر اینکه به صاحب خود وفاداری خیلی زیادی دارند، به غریبه‌ها خیلی زود واکنش نشان می‌دهند و به آن‌ها مشکوک می‌شوند. نژاد شیبا اینو، با نژادهای دیگر نیز نمی‌توانند ارتباط خوبی برقرار کنند. در واقع، اگر به دنبال سگی محافظ و نگهبان می‌گردید، نژاد شیبا اینو بهترین گزینه هستند.

سگ شیبا اینو

7. سگ پاگ (pug​)

این نژاد از انواع نژاد سگ، ظاهری چروک و بانمک دارند. نژاد پاگ بهترین انتخاب برای نگهداری در خانه‌های آپارتمانی هستند. این نژاد خیلی خوب می‌توانند خودشان را با زندگی آپارتمانی وفق دهند. اگر این نوع نژاد را در محیطی تنها بگذارید، عصبانی می‌شود، چون سگ‌های پاگ تنهایی را دوست ندارند.

8. سگ مالتیز (maltese)

سگ‌های کوچک بهترین گزینه برای نگهداری در خانه‌های آپارتمانی هستند. مالتیز یکی از این نژادهای کوچک و عروسکی است. نژاد مالتیز علیرغم جثه کوچک و ظریفی که دارد، سگی قوی و نیرومند نیز می‌باشد. آموزش دادن و تربیت کردن نژاد مالتیز کار سختی نیست و به راحتی می‌توانید آن‌ها را آموزش دهید.

9. سگ بیچون فرایز (Bichon Frise)

نژاد بیچون فرایز، اصیل، دوست داشتنی و جذاب هستند. آن ها دارای مو‌هایی بلند و فر، گوش‌های بلند، چشم‌هایی سیاه، گردن بلند و کمانی شکل می‌باشند. این نژاد از انواع نژاد سگ، حیواناتی شاد، سرزنده، فعال و علاقه‌مند به بازی هستند. نژاد بیچون فرایز جزء سگ‌های کوچک عروسکی هستند که می‌توانید آن‌ها را در خانه‌تان نگهداری کنید. به خاطر اینکه این نژاد با افراد خانواده و بچه‌ها به خوبی ارتباط برقرار می‌کنند، جزو انواع سگ خونگی خوبی محسوب می‌شوند.

کسانی که سابقه مراقبت از این نوع نژاد را داشته اند، می گویند که در بزرگترین این نژاد، از 40 سانتیمتر بلند تر نمی شوند. این نوع نژاد در بین انواع نژاد سگ دارای انرژی زیادی است و همیشه دوست دارند بازی کنند. البته این را هم باید گفت که بیچون فرایز نیاز به ورزش روزانه هم دارد. بیچون ها کمتر از نژادهای مشابه شان ریزش مو دارند و در نتیجه به عنوان ایده آل ترین نژاد به عنوان همدم تنهایی انتخاب می شوند.

سگ بیچون فرایز

10. سگ آکیتا (Akita​)

این مدل از انواع نژاد سگ، نژادی با ظاهر قوی، هوش و استعداد بالا هستند. شما می‌توانید به آن ها آموزش‌های لازم را بدهید تا طبق خواسته شما عمل کنند. از آنجایی‌که آکیتا هوش و استعداد زیادی دارد، آموزش‌پذیری بالایی نیز دارد.

11. سگ کوموندور (komondor)

کوموندور، نژادی با مو‌های رشته مانند و بلند است. او حس بویایی خوبی دارد و به عنوان سگ نگهبان استفاده می‌شود. او به خاطر دارا بودن غریزه طبیعی نگهبانی، می‌توانند از شما و خانواده‌تان محافظت کنند.

12. سگ سیبرین هاسکی (Siberian Husky​)

سگ هاسکی سیبرین، دارای پوستی ضخیم، هوش بالا و قدرتمند می باشند. آن ها را می‌توانید در رنگ‌های مختلف یافت کنید. نژاد سیبرین هاسکی روابط اجتماعی خوبی دارد و به خوبی با اعضای خانواده ارتباط برقرار می‌کند. اما او در مقابل غریبه‌ها خیلی محتاط عمل می‌کند و اگر فرد غریبه‌ای ببیند شروع به پارس کردن می‌کند. این نژاد دارای توانایی زیادی در زمینه یادگیری و آموزش هستند. شما می‌توانید به آن ها نکاتی درباره نظافت، فعالیت‌های روزانه و…آموزش دهید. بهتر است بدانید که نژاد سیبرین هاسکی، بسیار پرانرژی هستند و حتما باید در طول روز آن‌ها را برای پیاده روی به محیط بیرون ببرید. اگر آن را برای تفریح و تخلیه انرژی به بیرون نبرید، خانه‌تان را ویران می‌کند.

13. سگ شپرد استرالیایی (Australian Shepherd)

نژاد شپرد استرالیایی، بسیار فعال، پرانرژی و دوست داشتنی است. آن ها به قدری پر انرژی هستند که برای محافظت از گله‌های گوسفند نیز استفاده می‌شوند. این حیوان خیلی فعال است و اگر در طول روز فعالیت نداشته باشد، دچار خستگی و بی‌حوصلگی می‌شود.

سگ شپرد استرالیایی

14. سگ ویزلا (Vizsla)

این نژاد، بسیار فعال هستند و روزانه به 60 دقیقه ورزش و پیاده روی طولانی مدت احتیاج دارند. سعی کنید که نژادهای ویزلا را در محیط خانه تنها نگذارید، چون تنهایی را دوست ندارند و ممکن است که رفتار مخربی داشته باشند. این نوع از سگ‌ها می‌توانند با سایر حیوانات به خوبی ارتباط برقرار کنند ولی طول می‌کشد تا با غریبه‌ها نیز ارتباط بگیرند.

15. سگ پاپیلون

این نوع از انواع نژاد سگ، بهترین انتخاب به عنوان سگ های خانگی کوچک به شمار می روند. آن ها، ظاهر عروسکی و کوچکی دارند و به راحتی می‌توانید آن‌ها را در آپارتمان نگهداری کنید. پس نژاد پاپیلون یکی از انواع نژاد سگ کوچک محسوب می شوند.

16. سگ ژرمن شپرد (German Shepherd)

نژاد ژرمن شپرد بهترین انتخاب برای نگهبانی و محافظت می باشد. او به قدری شجاع و باهوش است که می‌تواند برای گله داری، نجات جان انسان‌ها و نگهبانی گزینه مناسبی باشد. نژادهای ژرمن شپرد را می‌توانید به صورت حرفه‌ای آموزش دهید.

17. سگ بول ماستیف (Bullmastiff)

نژاد بول ماستیف، جثه‌ای بزرگ و عضلاتی قوی و قدرتمند دارد. از ویژگی‌های این نژاد می‌توان به وفاداری، هوش بالا، مطیع بودن و شجاعت اشاره کرد. او می‌تواند برای شما محافظ خوبی در برابر غریبه‌ها باشد. اگر فرد غریبه‌ای را ببیند، شروع به پرخاشگری و حمله به فرد می کند.

سگ بول ماستیف

18. سگ شارپی

نژاد شارپی دارای چروک، مو‌های صاف و در رنگ‌های مختلف هستند. آن ها خیلی آرام می باشند و می‌توانید در محیط‌های آپارتمانی نیز از او نگهداری کنید. شارپی می‌تواند نگهبان خیلی خوبی نیز باشد. البته باید به او آموزش لازم را بدهید تا هنگام برخورد با غریبه‌ها رفتار خطرناکی نداشته باشد.

19. سگ جک راسل

این نژاد خیلی پرجنب و جوش و فعال هستند. آن ها دارای جثه‌ای ریز، شخصیتی جسورانه و شجاع نیز می‌باشند. نژاد جک راسل یکی از بهترین انواع نژاد سگ است.

20. سگ باسنجی (Basenji)

چنانچه آپارتمان نشین هستید و در واحد های نزدیک به هم زندگی می کنید، این نوع نژاد از جمله بهترین نژاد از انواع نژاد سگ به شمار می رود. او بسیار آرام است و حتی پارس هم نمی کند و برای همین به سگ بی سر و صدا معروف است.

21. سگ بوستون تریر (Boston Terrier)

در ادامه معرفی انواع نژاد سگ های خانگی باید بدانید که از جمله ایده آل ترین نژاد مناسب برای نگهداری در آپارتمان، نژاد بوستون تریر است که به دلیل اندازه شان مورد توجه هستند. این نوع از انواع سگ خانگی کوچک معمولا از نیم متر بلندتر نمی شود. اما این نکته را هم به خاطر داشته باشید که آن ها می توانند غول پیکر هم شوند، پس روزانه برای عوض کردن حال و هوا به پیاده روی های سریع و کوتاه نیاز دارند و اگر بتوانید آنها را به نحو مناسب آموزش دهید، دوستان آمریکایی مهربان و محبوبی خواهید داشت چرا که نوع نژادش آمریکایی است.

سگ بوستون تریر

22. سگ گریفون بروکسلی (Griffon Bruxellois)

در بین انواع نژاد سگ، بروکسل گریفون یک نژاد پر جنب و جوش و قوی است که در عین حال جثه کوچکی هم دارد. او بسیار با محبت است و به سرعت با صاحبش ارتباط برقرار می کند. اما یک هشدار هم بدهیم چون عاشق کشف سرگرمی های جدید است، پس مراقب باشید که ناغافل وسایل شما را بهم نریزد.

23. سگ بولداگ (Bulldog)

بولداگ را شاید بتوان در زمره انواع نژاد سگ پا کوتاه خانگی حساب کرد. این نوع از انواع نژاد سگ خانگی به دلیل تنبلی دارای شهرت است و همین خصیصه هم باعث شده است تا به انتخاب مناسبی برای نگهداری در آپارتمان ها تبدیل شود. یک پیاده روی کوتاه در طول روز، فعالیت مورد علاقه او است. این نژاد از نظر سایز بسیار معمول است و به ندرت قدش از 40 سانتی متر فراتر می رود.

24. سگ کینگ چارلز اسپانیل (Cavalier King Charles Spaniel)

در بین انواع نژاد سگ خانگی، این نژاد دوست دارد که صاحبش او را بغل کند. در حقیقت بسیار به صاحبش وابسته است و به نوازش نیاز دارد و به همین علت هم خانه های کوچک برای نگهداری از آن ها بهترین گزینه به شمار می روند. کینگ چارلز اسپانیل به هر چیزی به راحتی عادت نمی کند و در نتیجه بزرگترین نگرانی در مورد آن ها و مراقبت‌شان، به تعمیرات خانه و یا اسباب کشی مربوط می شود؛ چرا که آموزش آن ها سخت می شود. این نکته را هم باید گفت که اگر زمان زیادی را در خارج از منزل با آن ها باشید باعث می شود که به یک سگ قابل اعتماد تبدیل شوند.

25. سگ چی هوا هوا یا چی واوا (Chihuahua)

اگر به دنبال بهترین حیوان آپارتمانی هستید، شاید چی هوا هوا گزینه مناسبی برای شما باشد، پس پیشنهاد می کنیم روی داشتن آن فکر کنید. این نژاد در بین انواع نژاد سگ، به دلیل کوچک بودنش دارای شهرت است و برای این هم در ابتدا گفتیم که یک حیوان آپارتمانی عالی به شمار می رود. این سگِ کوچک قابلیت حمل با ماشین و حتی مسافرت های هوایی را دارد و به ورزش کردن در حداقل ترین زمان ممکن نیاز دارد.

سگ چی هوا هوا

چی هوا هوا در زمره سگ های وابسته به شمار می رود و نیاز به عشق صاحب خود دارد. گفتنی است که باید در هر موقعیت اجتماعی روی این نژاد نظارت کامل داشته باشید چرا که نسبت به غریبه ها بی اعتماد است. اگر قصد خرید این مدل را دارید، پیشنهاد می کنیم حتما خصوصیات سگ شی هوا هوا را در اولویت قرار دهید تا اطلاعات لازم را درباره آن کسب کنید.

26. سگ چاینیز کرستد (Chinese Crested)

کرستد چینی، نژادی خاص در بین انواع نژاد سگ به شمار می رود چرا که بسیار خوابالو است. آن ها انرژی کمی دارند و به همین علت هم احتمال دارد که ساعت ها در رخت خواب بمانند. این نژاد هم از جمله نژادهای کوچک به شمار می روند و همین هم باعث شده است تا با زندگی آپارتمانی سازگار باشند و به حیوانی کم خرج تبدیل شوند.

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم انواع نژاد سگ و همچنین انواع سگ های خانگی را به شما معرفی کنیم و خصوصیات اخلاقی و ظاهری آن ها را تحلیل کنیم تا راحت تر حیوان خانگی مورد نظر خود را انتخاب کنید. سگ ها می توانند به عنوان یک همدم با شما زندگی کنند تا تنهایی را حس نکنید. امیدواریم بتوانید بهترین گزینه را برای خود انتخاب کنید و از داشتن یک حیوان خانگی دوست داشتنی در کنار خود لذت ببرید. ما سعی کردیم عوامل مهم در انتخاب نژاد سگ را با معرفی انواع آن ها، برای شما بیان کنیم.

این مقاله چقدر مفید بود؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید

میانگین امتیاز: 3 / 5. تعداد رأی: 1

اولین کسی باشید امتیاز میده!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اولین navigation menu here خود را ایجاد کنید
سبد خرید

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟