همه چیز درباره سگ شیتزو | نحوه نگهداری + خصوصیات و ویژگی ها

0
(0)

سگ شیتزو نوعی سگ خانگی است که از نژاد سگ‌های عروسکی و مینیاتوری به شمار می‌رود. این نژاد برای نگهداری در آپارتمان بسیار مناسب بوده و به همین علت در سراسر جهان نیز دارای محبوبیت است. قیمت شیتزو و سایر سگ‌های مینیاتوری در مقایسه با سگ‌های خانگی دیگر، بالاتر است و عموماً افراد اشرافی و سلطنتی دارای این نوع سگ‌ها بوده‌اند. این مطلب را به آشنایی با سگ شیتزو اختصاص داده‌ایم و سعی کرده‌ایم تا به گونه‌ای کامل آن را برای کاربرانی که به این نوع سگ‌های خانگی علاقه دارند، معرفی کنیم.

تاریخچه نژاد شیتزو

شیتزوها یک نژاد باستانی هستند که در قرن ۱۷ میلادی از وطن خود یعنی تبت به امپراتوری چین منتقل شدند و در آنجا به پرورش رسیدند. واژه “Shih Tzu” در زبان چینی به معنای “شیر کوچک” است. این سگ‌ها به دلیل ظاهر زیبایشان و رفتار دوست‌داشتنی، مورد علاقه امپراتوران چین قرار گرفتند و اغلب در کاخ‌های سلطنتی و مکان‌های مقدس نگهداری می‌شدند.

تاریخچه نژاد سگ شیتزو

سگ شیتزو چگونه سگی است؟

شیتزو در زمره معروف‌ترین سگ‌های عروسکی آمریکایی قرار دارد. این سگ شیتزو عروسکی کمتر از 30 سانتی متر قد دارد و وزنش هم کمتر از 5 کیلوگرم است. البته عده‌ای بر این اعتقاد دارند که اصالت سگ نژاد شیتزو به چین برمی‌گردد و می‌گویند نام شیتزو هم برگرفته از زبان چینی است چرا که به لحاظ ظاهری به شیر شباهت دارد. البته این ادعا چندان هم بی‌ربط نیست چون در نقاشی‌های موزه لوور که مربوط به قرون 18 و 19 میلادی و دربار فرانسه و انگلستان هستند، تصویری از یک سگ کوچک دیده می‌شود که بی‌شباهت به شیر نیست. برخی این زمان را دقیقا زمانی می‌دانند که شیتزو از چین به اوپا منتقل شده است. اگر علاقه مند به حیوان خانگی سگ هستید، می توانید انواع نژاد سگ را نیز مطالعه کنید.

خلق و خوی سگ شیتزو

وقتی بحث آشنایی با سگ شیتزو پیش می‌آید، بی‌درنگ به شیطنت‌های بامزه این سگ اشاره می‌شود. این نژاد سگ خانگی، پر سر و صدا و بازیگوش است. در مواجهه با افراد جدید واکنش مثبت نشان می‌دهد و با آن‌ها مشغول بازی می‌شود. اگر بخواهیم در مورد شخصیت سگ شیتزو صحبت کنیم باید گفت که مهربانی بهترین خصیصه این سگ است اما در مقابل قدری کم‌هوش است. بنابراین در مقایسه با سایر سگ‌های خانگی در یادگیری ضعیف است.

ظاهر سگ شیتزو

در رابطه با ظاهر سگ نژاد شیتزو می توان گفت که سگ شیتزو مینیاتوری دارای پوزه خیلی کوچک است. چشم‌هایش به حالت گود رفته هستند و رنگ‌شان هم تیره می باشد. همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم، مو‌های شیتزو بسیار بلند هستند و این ویژگی اصلی شیتزو به شمار می‌رود. اگر به کمک یک روبان مو‌های جلوی صورتش را ببندید که بتواند به راحتی ببیند، واقعاً دلبر می‌شود! گوش‌های شیتزو حالت افتاده‌ای دارند که به واسطه پرپشت بودن مو‌هایش، به شکل خیلی واضح نمی‌توان آن‌ها را دید. دم پشمالو بامزه‌ای هم دارند.

مو‌های بلند این نژاد سگ خانگی باعث زیبایی خاص او شده‌ است. اگر مو‌های بلند او به شکل صحیح مراقبت شود، شیتزو فوق‌العاده دوست‌داشتنی می‌شود. اما چنانچه در نگهداری مو‌های او سهل‌انگاری شود، نه تنها ظاهر نامرتبی پیدا می‌کند، بلکه احتمال ابتلا به بیماری هم در او زیاد می‌شود.

ظاهر سگ شیتزو

پس حتما وقتی که شیتزو را به سرپرستی گرفتید، یک برس فلزی هم تهیه کنید و روزانه مو‌هایش را شانه بزنید تا از گره‌خوردگی و کرک‌شدن آن‌ها پیشگیری کنید. اکثر مواقع در مطالب مربوط به آشنایی با سگ شیتزو به مسأله شانه‌کردن مو‌های شیتزو خیلی تأکید نمی‌کنند، در حالی که این مورد هم برای سلامت و هم برای زیبایی او بسیار حیاتی است.

تغذیه سگ نژاد شیتزو

شیتزو یک نژاد سگ سالم و همزمان حساس است. آن‌ها نیازمند غذای با کیفیتی مثل جوسرا، رویال کنین و… هستند؛ غذای سگ شیتزو باید بر اساس دستورات دامپزشک و با توجه به وضعیت جسمانی‌شان تنظیم شود. هم غذای آماده و هم غذای خانگی می‌تواند به برنامه تغذیه آن ها اضافه شود. توجه به سن و شرایط فیزیکی سگ در تنظیم رژیم غذایی آنان حائز اهمیت است. سگ‌های مسن نژاد شیتزو نیاز کمتری به کالری دارند، در غیر این صورت ممکن است با مشکلات اضافه وزن و بیماری مواجه شوند.

با اینکه شیتزو جنب و جوش و فعال است، اما در تغذیه او نباید اغراق کنید؛ به ویژه در تشویق‌ها. حتی مقدار تشویقی که به او می‌دهید باید معقول باشد تا او دچار چاقی نشود. با توجه به فعالیت بالا و بازیگوشی شیتزوها، نباید فراموش کنید که آب نیز برای آن ها بسیار اساسی است. فراهم کردن آب کافی و تمیز برای سگ امری ضروری است تا به سلامت دستگاه ادراری آن کمک کند و از رسوب املاح در کلیه جلوگیری کند. اگر به دنبال غذا برای سگ شیتزو هستید، پیشنهاد میکنیم خرید غذای خشک سگ با قیمت مناسب را از دست ندهید.

نحوه غذا خوردن سگ شیتزو

این نوع سگ خانگی دارای صورت صاف و بینی کوچک است؛ به همین علت زمانی که غذا می‌خورد، تمام صورتش کثیف می‌شود. بنابراین می‌بایست پس از هر وعده غذایی، صورت او شستشو داده شود تا از تجمع باکتری روی صورتش جلوگیری کنید. وقتی در مرحله آشنایی با سگ شیتزو هستید، حتما به نحوه آب خوردن این سگ خانگی توجه لازم را داشته باشید. معمولا به او یاد داده می‌شود که با بطری آب بخورد تا صورتش خیس نشود. به این ترتیب در طول روز صورت او تمیز می‌ماند.

تغذیه سگ شیتزو

سگ شیتزو چقدر عمر می‌کند؟

در مورد عمر سگ شیتزو باید بدانید که میزان طول عمر آن‌ها به فاکتور‌های مختلفی بستگی دارد؛ از جمله ابتلا به بیماری‌. در این نژاد بیماری کبدی بسیار شایع است و بر نحوه ادامه زندگی آن‌ها تأثیرگذار است. اما در حالت کلی اگر شرایط زندگی آن‌ها مطلوب باشد، به صورت میانگین این سگ بین 10 تا 20 سال عمر مفید خواهد داشت.

تفاوت نژاد سگ شیتزو آمریکایی و انگلیسی

نژاد شیتزو دارای گونه‌های مختلفی است و تفاوت‌ها هم در آن‌ها زیاد است. اما به صورت کلی، در این مورد دو نوع تقسیم‌بندی وجود دارد:

  • AKC نژاد آمریکایی: دارای سینه‌ای باریک و دست و پای کشیده‌ای هستند و اغلب در رنگ سفید دیده می‌شوند. این نژاد یک نژاد ظریف است.
  • KC نژاد انگلیسی: دارای سینه‌ای پهن بوده و در رنگ‌های مختلف وجود دارند.

بهداشت و سلامت مو سگ شیتزو

پوشش مویی

پوشش مویی شیتزوها بسیار متفاوت است. آن ها سگ‌هایی با پشم زیبا هستند. بدن آن ها دو لایه مو دارد؛ لایه زیرین پشمی، کرکی و پرمانند و لایه رویین مو مانند، ابریشمین و صاف است. موهای شیتزوها به اندازه‌ای رشد می‌کنند که حتی به طولی برسند که بر زمین هم بکشند؛ اما بسیاری از صاحبان به دلیل دشواری در مراقبت، مجبور به کوتاه کردن موهای آن ها هستند. این باعث شده که مدل‌های مختلفی از موهای شیتزو وجود داشته باشد. می‌توانید با بردن سگ عزیزتان به آرایشگاه مخصوص سگ‌ها، مدل‌های جالب و متنوعی برای او سفارش دهید. دم شیتزو منحنی و مملو از مو می باشد که به زیبایی این نژاد افزوده است.

بهداشت و سلامت مو

به دلیل طولانی بودن موهای شیتزو مینیاتوری و جلوگیری از گره خوردن موهای بدنشان، شانه زدن روزانه موی آن ها ضروری است. این کار باعث بهبود سلامت پوست و موی آن ها و ایجاد ظاهری براق و ابریشمین می‌شود. در صورتی که صبر و حوصله‌ای برای شانه زدن و آرایش موی سگ‌تان ندارید، بهتر است موی آن را در فواصل کوتاه کوتاه نگه دارید؛ در غیر این صورت، موی زیبای شیتزو، کرکی و گره خورده خواهد شد. سگ شیتزو پشمالو به یکبار حمام ماهانه نیاز دارند تا موهایشان تمیز و درخشان شوند. بعد از حمام، موها و گوش‌های سگ را به خوبی خشک کنید. سلامتی سگ شیتزو را جدی بگیرید.

آموزش و تربیت سگ شیتزو

در مورد آموزش نیز، سگ شیتزو شما را تعجب‌آور خواهد کرد. آن ها به سرعت دستورات جدید را یاد می‌گیرند. اما باید توجه داشت که آموزش این نژاد نیازمند پیگیری دقیق و ارتباط صمیمی از سنین کودکی است تا بهترین نتایج را بگیرید. از زمان تولگی، فرامین مانند “بشین”، “برو”، “بیا”، “ساکت” و غیره را با سگ خود تمرین کنید تا او آداب اجتماعی و رفتار درست را یاد بگیرد. این سگ‌ها اغلب به شیطنت‌هایی که بسیاری از سگ‌ها مانند هاسکی‌ها انجام می‌دهند، علاقه‌ای ندارند و ترجیح می‌دهند در فعالیت‌های متعادل شرکت کنند. اما اگر آموزش آن‌ها را به جدیت نپذیرید، ممکن است با مشکلاتی مواجه شوید. همانند شیتزو، تربیت سگ گله نیز باید مورد توجه قرار بگیرد.

تربیت سگ شیتزو

شیتزوها به طور عمومی به عنوان سگ‌های نگهبان شناخته نمی‌شوند، اما اگر از سنین کودکی آن‌ها را آموزش دهید، می‌توانند در مواقع خطر پارس کنند یا کم و بیش در خانه نگهبانی کنند؛ البته اندازه کوچک آن‌ها، ممکن است از تبدیل شدن آن‌ها به یک سگ نگهبان ایده‌آل جلوگیری کند. برای آموزش و تربیت شیتزوها، کافی است روزانه 15 تا 20 دقیقه وقت بگذارید و فرمان‌های ضروری را به او بیاموزید. استفاده از تشویقی‌های مناسب می‌تواند روند آموزش را برای شما تسهیل کند.

کلام آخر

یکی از سگ‌های مینیاتوری، سگ شیتزو است. این نژاد سگ خانگی بسیار مناسب نگهداری در آپارتمان است. شیطنت‌های شیتزو باعث می‌شود تا نگهداری از او به یک کار دل‌انگیز تبدیل شود. انواعی از این نژاد سگ وجود دارد که مهم ترین تقسیم‌بندی آن در قالب دو گروه آمریکایی و انگلیسی است. هر کدام از این دو نوع هم دارای تفاوت‌هایی با هم هستند. در این مقاله سعی کردیم درباره تاریخچه، تغذیه، ویژگی ها، خصلت ها، مراقبت و نحوه نگهداری از سگ نژاد شیتزو و… به صورت کامل صحبت کنیم.

این مقاله چقدر مفید بود؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید

میانگین امتیاز: 0 / 5. تعداد رأی: 0

اولین کسی باشید امتیاز میده!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اولین navigation menu here خود را ایجاد کنید
سبد خرید

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟