درمان قارچ گربه

3.7
(6)

انواع روش‌های درمانی قارچ گربه

بیماری قارچ یک بیماری شایع در بین گربه‌ها به شمار می‌رود. این بیماری پوستی در صورت حادشدن وضعیت، صرفاً سطح خارجی پوست را درگیر نمی‌کند و این امکان وجود دارد که لایه‌های زیرین پوست را هم تحت تأثیر قرار داده و باعث ایجاد عفونت شود.

نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید آن است که، بیماری قارچ گربه قابل انتقال به انسان و دیگر حیوانات است. پس ضروری است که سلامت گربه به طور مرتب چک شود.

بیماری قارچ پوستی گربه چیست؟

قارچ گربه نوعی ارگانیسم انگلی است که هاگ تولید می‌کند و با جذب مواد غذایی از بدن میزبان خود، تغذیه می‌کند. اما همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم، همه انواع قارچ پوستی گربه باعث ایجاد عفونت نمی‌شوند مگر این که وضعیت بیماری به حالت حاد رسیده باشد و همه آن‌ها هم مسری هم نیستند.

قارچ پوستی گربه دو حالت دارد، یک گونه فقط قسمتی از پوست را درگیر می‌کند گونه یا گونه‌های دیگر، کل بدن حیوان را درگیر می‌کنند. در این حالت دوم حتماً باید به پزشک مراجعه کرد.

چرا گربه به بیماری قارچی مبتلا می‌شود؟

به طور معمول گربه از سه طریق به این بیماری مبتلا می‌شود:

  • از طریق بلع؛
  • از طریق استنشاق؛
  • از طریق پوست.

وقتی گربه با حیوانات دیگر که مبتلا به قارچ هستند در ارتباط باشد، به این بیماری مبتلا می‌شود. حتی اگر با مدفوع آن‌ها هم مواجه شود احتمال ابتلا در او بالا می‌رود. زمانی که سیستم ایمنی بدن او ضعیف باشد به همان اندازه احتمال ابتلا او به بیماری‌های قارچی بالا می‌رود. اگر بدن گربه دارای زخم یا بریدگی باشد هم باعث می‌شود به بیماری قارچی مبتلا شود. همچنین اگر بنا به هر علت قارچ در خاک وجود داشته باشد و توسط گربه بوییده یا بلعیده شود، او به بیماری قارچی مبتلا خواهد شد.

بیماری قارچ گربه چه علائمی دارد؟

نمی‌توان به صورت صد در صد علائمی را برای بیماری قارچ پوستی گربه برشمرد اما شایع‌ترین نشانه‌های این بیماری به شرح زیر هستند:

  • خارش زیاد پوست؛
  • وجود گره‌های زیر پوستی یا اصطلاحاً وجود کیست؛
  • قرمزشدن پوست؛
  • تیره‌شدن پوست؛
  • ریزش مو؛
  • کچلی به شکل تکه‌ای، دایره‌ای و یا کلی؛
  • چرب‌شدن پوست
  • وجود ضایعات پوستی با ترشحات غیرعادی و بوی نامطبوع؛
  • ملتهب شدن ناخن یا پنجه‌ها.

هر زمان این علائم گفته‌شده را مشاهده کردید، بلافاصله به دامپزشک مراجعه کرده و روند درمان قارچ پوستی گربه را آغاز کنید. برای درمان قارچ گربه روش‌های مختلفی وجود دارد از جمله درمان قارچ گربه در خانه که توصیه می‌کنیم این کار را به صورت خودسرانه انجام ندهید و حتماً به دامپزشک مراجعه کنید.

روش‌های تشخیص قارچ گربه چیست؟

وجود نشانه‌های ذکرشده می‌تواند راهنمایی باشند بر این که گربه بیمار شده است. اما صرفاً هم از روی این علائم نمی‌توان نتیجه گرفت که گربه به بیماری قارچ پوستی مبتلا شده است.

برای اطمینان از ابتلا گربه به مشکلات قارچی باید به دامپزشک مراجعه کرد. او هم با اقدامات پزشکی لازم به نتیجه‌گیری درستی رسیده و در صورت مثبت‌بودن نتیجه آزمایشات، درمان قارچ در گربه را آغاز می‌کند.

برای تشخیص و سپس درمان سریع قارچ گربه، دامپزشک از نور ماوراء بنفش استفاده می‌کند. مشکلات ایجادشده در اثر قارچ زیر این نور تغییر رنگ می‌دهند و پزشک قادر به تشخیص صحیح است. گاهی اوقات هم نمونه‌برداری از گربه انجام می‌گیرد.

بیماری قارچ گربه چگونه درمان می‌شود؟

اگر بیماری قارچ گربه به مرحله حاد نرسیده باشد، معمولاً خودش فرایند بهبودی را طی خواهد کرد. در این مرحله درمان قارچ گربه در خانه هم می‌تواند صورت بگیرد. مثلاً مو‌های گربه را کوتاه کنید و آن‌ها را دور ریخته تا از سرایت به انسان و سایر حیوانات پیشگیری کنید.

برای درمان قارچ گربه در خانه می‌توانید از شامپو‌های ضدقارچ استفاده کنید. جای خواب و جای بازی گربه را هم ضدعفونی کنید. به این صورت درمان قارچ گربه موفقیت‌آمیز خواهد بود.

اگر درمان قارچ گربه در خانه جوابگو نبود به کلینیک مراجعه کنید و درمان قارچ در گربه را به شکل اصولی پیگیری کنید.

چنانچه بخش کوچکی از پوست گربه با قارچ درگیر شده باشد درمان سریع قارچ گربه با یک لوسیون یا کرم انجام می‌گیرد. هر زمان هم که خواستید لوسیون یا کرم را روی پوست گربه بمالید، حتماً از دستکش یکبار مصرف استفاده کنید.

برخی اوقات که مشکل پوستی گربه حاد شده و با لوسیون و کرم قابل درمان نیست، پزشک برای درمان قارچ گربه در این مرحله داروی خوراکی تجویز می‌کند. دارو‌هایی از قبیل تریبینافین، گریزوفولوین، ایتراکونازول و کتوکونازول. اغلب اوقات درمان قارچ در گربه با مصرف داور‌های نام‌برده‌شده به راحتی انجام می‌گیرند.

راه‌های پیشگیری از ابتلا گربه به بیماری‌های قارچی پوست

داشتن گربه در خانه نیازمند مراقبت‌های خاصی است تا به بیماری‌هایی چون بیماری قارچی پوست مبتلا نشود. در ادامه به برخی از راه‌های جلوگیری از مبتلا‌شدن گربه به قارچ اشاره کرده‌ایم:

  • ناخن‌های گربه را به شکل مرتب کوتاه کنید؛
  • برای پیشگیری از خراش پوست گربه، او را به شکل ایمن نگهداری کنید؛
  • اگر به هر علت پوست گربه خراشیده شد، حتماً محل آسیب‌دیده را ضدعفونی کرده و شستشو دهید؛
  • سعی کنید تا می‌توانید غذای پخته‌شده به گربه بدهید و یا از غذا‌های آماده استفاده کنید؛
  • محل دستشویی‌رفتن او را به شکل مرتب تمیز کنید؛
  • در نهایت اگر علائم ابتلا به قارچ در گربه مشاهده کردید، در اسرع وقت به دامپزشک مراجعه کنید.

جمع‌بندی: بیماری قارچ پوستی شایع‌ترین مشکل در گربه‌ها است. درمان قارچ پوستی گربه زمانی آغاز می‌شود که پزشک در این مورد به یقین رسیده باشد. گاهی اوقات پروسه درمان قارچ در گربه طولانی است و برخی اوقات هم درمان سریع قارچ گربه در خانه یا در کلینیک با استفاده از لوسیون و یا کرم انجام می‌گیرد. اگر تصمیم به درمان قارچ گربه در خانه دارید، حتماً با احتیاط این کار را انجام دهید چرا که بیماری قارچ گربه قابل انتقال به انسان و سایر حیوانات است. حتماً در زمان مراقبت از گربهاز دستکش یکبار مصرف استفاده کنید.

اما توصیه اصلی این است که گربه را به صورت ایمن نگهداری کرده و محل زندگیش را به صورت مرتب ضدعفونی کنید تا به بیماری‌هایی مثل قارچ پوستی مبتلا نشود و نیازی به درمان قارچ گربه هم وجود نداشته باشد.

این مقاله چقدر مفید بود؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید

میانگین امتیاز: 3.7 / 5. تعداد رأی: 6

اولین کسی باشید امتیاز میده!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اولین navigation menu here خود را ایجاد کنید
سبد خرید

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟