غذا نخوردن سگ حامله

غذا نخوردن سگ حامله
0
(0)

تغذیه سگ باردار یکی از مسائل بسیار مهم برای صاحبان سگ به شمار می‌رود. همان‌طور که می‌دانید، هر موجود زنده‌ای برای ادامه‌ی بقا و رشد خود به‌ تغذیه مناسب و کافی نیاز دارد. این موضوع به ویژه در زمان بارداری اهمیت بیشتری پیدا می‌کند؛ زیرا تغذیه و رشد جنین به تغذیه مادر بستگی دارد؛ به همین دلیل مادران باردار باید از تغذیه خوبی برخوردار باشند تا کودکان آن‌ها به خوبی رشد کنند و بدنشان دچار سوء تغذیه نشود. سگ نیز به‌عنوان یک پستاندار، همانند انسان، شرایط متفاوتی نظیر تحولات هورمونی و تهوع را در دوران بارداری تجربه می‌کند به همین علت ممکن است دچار کمبود اشتها شود. برای همین منظور بایستی مراقبت از سگ در این دوران، بسیار جدی‌تر از قبل صورت گیرد تا سلامت سگ و توله‌ها به خطر نیفتد.

اهمیت تغذیه سگ باردار

اهمیت تغذیه سگ باردار

اهمیت تغذیه سگ باردار

کیفیت تغذیه سگ ماده باید از زمان جفت‌گیری کنترل شود برای جلوگیری از غذا نخوردن سگ حامله و به دنیا آوردن توله‌های طبیعی و سالم باید غذای سگ باردار از کیفیت خوبی برخوردار باشد. این موضوع حتی به زمان جفت‌گیری نیز مرتبط می‌شود، یعنی کنترل تغذیه سگ ماده از زمان شروع چرخه جنسی او باید آغاز شده و به طور کامل رسد شود. همچنین تغذیه سگ در هنگام حاملگی بایستی به‌گونه‌ای باشد که قوای مورد نیاز سگ و توله‌ها را فراهم کند، به همین خاطر باید تنوع غذایی در این دوران بالا باشد و موارد ضروری در رژیم غذایی سگ وجود داشته باشد.

عوارض غذا نخوردن سگ حامله

همان‌طور که غذا نخوردن و تغذیه نامناسب برای یک خانم باردار یا شیرده می‌تواند عوارض زیادی به دنبال داشته باشد، غذا نخوردن سگ حامله، کمبود وزن یا اضافه وزن می‌تواند منجر به بروز مشکلات متعددی در سلامتی مادر و توله‌‌ها شود. به همین دلیل است که سگ‌ها حتما باید نزد دامپزشک معاینه شوند و دامپزشک غذای سگ باردار را مورد بررسی قرار دهد.

در صورت عدم تغذیه‌ی مناسب سگ در دوران بارداری، عوارض زیر ممکن است برای سگ و توله‌ها اتفاق بیفتد.

  • افزایش احتمال مرگ و میر توله‌ها
  • احتمال تولد توله‌های ضعیف و ناقص
  • اختلال در سیستم ایمنی سگ مادر و ضعیف شدن بدن مادر و عدم توان کافی برای شیردهی به توله‌ها
علت غذا نخوردن سگ باردار

علت غذا نخوردن سگ باردار

علت غذا نخوردن سگ باردار

همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم، سگ در دوران بارداری، تحولات هورمونی زیادی را تحمل می‌کند و این موضوع متابولیسم بدن سگ را به طور کامل دچار تغییر می‌کند. این تغییرات منجر به غذا نخوردن سگ حامله در برخی موارد خواهند شد. به طور کلی از مهم‌ترین علت غذا نخوردن سگ حامله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حالت تهوع را می‌توان یکی از دلیل شایع برای نخوردن و یا کم شدن غذای سگ دانست. این حالت معمولا بعد از سه هفته بارداری شروع می‌شود ولی خیلی از سگ‌ها هم از ‌همان ابتدای حاملگی حالت تهوع و بی‌اشتهایی دارند. اگر بالا آوردن سگ بیشتر ‌از یک روز طول کشید بهتر است با دامپزشک مشورت کنید.
  • یکی دیگر از دلایل غذا نخوردن سگ حامله ممکن است این باشد که وقت زایمان رسیده است؛ خیلی از سگ‌ها حدود ۱۲ تا ۲۴ ساعت قبل از زایمان غذا نمی‌خورند که کاملا طبیعی است چون اگر معده پر باشد موقع زایمان به سگ فشار می‌آید و حیوان اذیت می‌شود، این غذا نخوردن سگ حامله هیچ ایرادی ندارد.
  • اگر هیچ کدام از این دوحالت‌ها نبود، علت غذا نخوردن سگ باردار ممکن است به‌خاطر مناسب نبودن غذا، مشکلات معده یا کم شدن فعالیت بدنی حیوان باشد. سگ ماده ممکن است به غذایی که به آن می‌دهید علاقه نداشته باشد؛ به همین دلیل تمایلی به غذا خوردن ندارد. دراین مواقع بهترین روش این است که غذا‌های پر‌کالری به سگ دهید مثل؛ گوشت قرمز، تن‌ماهی، میگو، مرغ‌آب پزشده، برنج قهوه‌ای یا بهتره است که برای خوش‌طعم شدن آنها غذای سگ را درآب‌مرغ خیس بدهید و در مایکروویو قرار دهید تا گرم شود.
  • برخی از سگ‌های باردار نیز به دلیل ایجاد تغییرات هورمونی مدتی کوتاه با کاهش اشتها روبرو می‌شوند که پس از خوب شدن آن را با بیشتر خوردن جبران خواهند کرد؛ ولی اگر سگی در دوران بارداری بیشتر از ۲ روز غذا نخورد یا خیلی کم خورد باید برای بررسی بیشتر به دامپزشک مراجعه کنید.
 سگ باردار

سگ باردار

سخن پایانی

سلامتی همه موجودات زنده ارتباط تنگاتنگی با تغذیه آن‌ها و غذاهایی که می‌خورند دارد این میان برخی از دوره‌ها در زندگی موجودات زنده از اهمیت بیشتری برخوردار است؛ برای مثال دوران بارداری و شیردهی یکی از دوره‌های حساس در زندگی هرموجودی به حساب می‌آید. سگ‌ها نیز علارقم قدرت انطباق بالایی که دارند، از این قاعده مستثنی نیستند و تغذیه‌ی غیر اصولی آن‌ها در این دوران می‌تواند صدمات گسترده‌ای به همراه داشته باشد. طی این محتوا سعی کردیم تا به‌طور کامل علت غذا نخوردن سگ باردار را شرح دهیم؛ امیدواریم که برایتان مفید واقع شود.

این مقاله چقدر مفید بود؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید

میانگین امتیاز: 0 / 5. تعداد رأی: 0

اولین کسی باشید امتیاز میده!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اولین navigation menu here خود را ایجاد کنید
سبد خرید

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟