مراقبت های لازم از همستر حامله

3
(2)

همسترها جوندگان نحیفی هستند و می‌توان گفت مراقبت‌ های لازم از همستر حامله کاری خاص و متفاوت است. قبل از هر چیز باید اطلاعات کاملی در این زمینه داشته باشید تا بتوانید به سادگی از این حیوان خانگی نگهداری کنید. همستر حامله نیاز به رژیم غذایی خاصی دارد تا جنین‌ها در شرایط خوبی رشد کنند. البته به طور کلی این جوندگان بانمک برای حفظ سلامتی خود نیاز به رژیم غذایی منظم دارند که متناسب با زیست آن‌ها تنظیم شده باشد اما دوره بارداری حساسیت ماجرا بیشتر می‌شود.

این حیوان خانگی بانمکی در محیطی ایمن و راحت زندگی می‌کند و از شلوغی و استرس فراری است. همسترها به سرعت به دوران بلوغ می‌رسند و امکان بارداری آن‌ها فراهم می‌شود. انتخاب یک فضای مناسب برای نگهداری این موجودات اهمیت زیادی دارد. علوفه‌های خشک، میوه و سبزیجات از جمله مواد غذایی مورد نیاز آن‌ها به شمار می‌رود. در ادامه به بررسی بیشتر مراقبت های لازم از همستر حامله می‌پردازیم.

همستر حامله

علائم بارداری همستر مادر

قبل از اینکه برای نگهداری همستر مادر آماده شوید، باید از بارداری آن‌ها اطمینان حاصل کنید. البته در نظر بگیرید که همسترها به سرعت تولید مثل می‌کنند و صاحب فرزندان زیادی می‌شوند و باید برای نگهداری آنان شرایط مناسب را داشته باشند. از علائم همستر باردار می‌توان افزایش اشتها، بزرگ شدن شکم مادر، برجسته‌تر شدن پستان‌های همستر ماده، پرخورتر، عصبی شدن همستر و نوشیدن آب بیشتر اشاره کرد.

همستر مادر به سرعت تغییر وضعیت می‌دهند بنابراین متوجه تغییر حالت آن‌ها می‌شوید. به همین دلیل بعد از جفتگیری باید برای بارداری همستر خود آماده باشید. بعد از اطلاع از بارداری همستر قفس جدا فراهم کنید و محیطی گرم و نرم برای زایمان قرار دهید تا نورسیده‌ها از راه برسند!

نگهداری از همستر حامله

همستر باردار در مدت کوتاهی بچه‌های خود را به دنیا می‌آورد. این مدت تقریبا بین ۱۵ تا ۲۵ روز طول می‌کشد. در هر زایمان بین ۸ تا ۲۰ بچه همستر به دنیا می‌آیند که در ابتدا مو و دندان ندارند و در مدت کوتاهی بچه همسترها بزرگتر می‌شوند. همستر باردار بعد از چند روز که شکمش بزرگ می‌شود نیاز به رسیدگی بیشتری دارد و باید جای گرم و نرمی برای او و توله‌ها فراهم کنید. همستر مادر نیاز به کلسیم بیشتر دارد و می‌توانند از شیر رقیق‌شده بخورند. مکمل‌های خاص مانند علوفه‌ها و یونجه‌های مخصوص همسترها هم گزینه خوبی برای تغذیه این موجودات مخملی و طلایی است.

همستر باردار را باید از سایر همسترها جدا نگه دارید و نوزادان باید در محیط ایمنی متولد شوند. همسترهای طلایی در هنگام بارداری افزایش اشتها پیدا می‌کنند. مصرف پروتئین و چربی، تخم مرغ آب‌پز، غلات و مغز‌ها و آجیل‌های بی‌نمک در این مدت گزینه مناسبی برای تغذیه آن‌ها به شمار می‌رود. محیط زایمان همستر باید به دور از شلوغی باشد و در معرض استرس قرار نگیرد. همچنین قفس این حیوان خانگی باید به اندازه کافی جا داشته باشد که مهمان‌های تازه و شیرین اضافه شوند.

بعد از زایمان همستر چه باید کرد؟

برای شیردهی همستر مادر باید فضای مناسب را فراهم کنید و یک جعبه با دستمال‌های پارچه‌ای و نرم فراهم شود. نباید به همستر و بچه‌های تازه به دنیا امده دست بزنید زیرا که ممکن است مادر، نوزادان را بخورد. همچنین رژیم غذایی خاص در هنگام شیردهی کمک خوبی به تامین ویتامین‌های همستر می‌کند. دوره شیردهی اهمیت زیادی دارد و تا ۲۰ روز بعد از زایمان بچه همسترها شیر می‌خورند.

در سه هفتگی دیگر بچه‌ها از شیر گرفته می‌شوند و نیاز به مراقبت و تغذیه متفاوتی دارند. استفاده از پوشال‌های مخصوص جوندگان در این دوره توصیه می‌شود که بعد از بزرگتر شدن نوزادان همستر بتوانند به راحتی به محیط عادت کنند و تحرک‌ آن‌ها در کف قفس راحت باشد. مصرف ویتامین A  و E در این دوره به همستر مادر کمک زیادی می‌کند. سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، سیب‌زمینی شیرین، نخود فرنگی و طالبی از جمله خوراکی‌های مغذی محسوب می‌شوند.

نگهداری از بچه همستر

نوزاد همستر تا سه هفتگی نیاز به شیر مادر دارد و در این مدت همستر مادر به خوبی باید تغذیه شود تا بتواند به بچه‌هایش رسیدگی‌های لازم را انجام دهد. در صورتی که همستر مادر در اثر بیماری یا مشکلی از بین برود، می‌توانید از شیر خشک مخصوص حیوانات استفاده کنید. تا ۸ روزگی همه تلاش خود را برای زنده‌ ماندن نوزادان همستر کنید. با سرنگ یا قطره چکان می‌توان مقداری از شیر خشک مخصوص حیوانات را به نوزادان بخورانید.

برای همسترها همیشه آب تازه قرار دهید و همیشه خوراکی‌های مقوی برای همستر مادر در نظر بگیرید. بعد از ۳ هفتگی بچه همسترها را از مادر جدا کنید و در ۶ هفتگی دیگر همسترها به بلوغ جنسی می‌رسند و باید نر و ماده را از هم جدا کنید. با جداسازی همسترهای ماده و نر مانع از دعوای آن‌ها و بارداری ناخواسته نیز می‌شوید.

Care of pregnant hamsters

مرگ و میر نوزادان همستر

همسترهای جوان احتمال اینکه مادر تازه‌واردی باشند، بیشتر است. احتمال رها کردن نوزادان نیز وجود دارد. نوزادان همستر زیر ۸ روز به سختی بدون مادر زنده می‌مانند بنابراین متاسفانه نمی‌توان امید چندانی به زنده ماندن نوزادان بی‌مادر داشت. در برخی از موارد همسترها در صورتی که نوازان بوی انسان بگیرد، نوزادان خود را می‌خورند و یا اگر کمبود مواد مغذی در بدن مادر حس شود احتمال خوردن نوزادان توسط مادر وجود دارد.

در صورتی که حس کنید مادر از پس نگهداری بچه همسترها برنمی‌آید باید در شیردهی به نوزادان کمک کنید. در این زمینه از دامپزشک مشورت بگیرید و از مواد مغذی و شیر خشک‌های مخصوص سگ و گربه استفاده کنید. هرچند که نجات همسترهای بدون مادر کاری دشوار است و به سختی نجات پیدا می‌کنند.

جمع‌بندی

همسترهای مادر هم مانند سایر حیوانات خانگی در دوران بارداری نیاز به مراقبت و رسیدگی بیشتری دارند. در اغلب موارد استفاده از رژیم غذایی مغذی به رشد جنین در شکم مادر کمک خیلی خوبی می‌کند. مصرف کلسیم و پروتئین در این زمینه ضروری است و باید به صورت مداوم از آن بهره برد. همسترهای مادر باید تا سه هفتگی از نوزادان تازه به دنیا آمده خود مراقبت کنند. همسترهای مادر به بوی انسان بسیار حساس هستند و در محیطی بدون استرس و شلوغی فرزندان خود را بزرگ می‌کنند.

نوزادان همستر بعد از سه هفتگی می‌توانند از مادر خود جدا شوند و بعد از شش هفتگی به بلوغ جنسی می‌رسند. تغذیه مقوی برای همسترهای نوزاد بدون مادر اهمیت زیادی دارد و مصرف شیر خشک سگ و گربه برای نوزادان همستر توصیه می‌شود. در برخی موارد همسترهای جوان از پس نگهداری نوزادان برنمی‌آيند و نیاز به همکاری صاحب خود دارند تا بتوانند زنده بمانند. هرچند که مرگ و میر همسترها در سنین زیر ۸  روزگی به شدت زیاد است و بدون مادر شانس کمی برای زندگی دارند.

این مقاله چقدر مفید بود؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید

میانگین امتیاز: 3 / 5. تعداد رأی: 2

اولین کسی باشید امتیاز میده!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اولین navigation menu here خود را ایجاد کنید
سبد خرید

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟