نکات مهم درباره تربیت و نگهداری گربه

0
(0)

همه آنچه که درباره تربیت و نگهداری گربه باید بدانید

تقریباً می‌توان گفت که اکثر افراد در سراسر جهان یا تجربه نگهداری گربه در خانه را دارند یا دوستدار گربه خانگی به شمار ‌می‌روند اما هنوز تجربه نگهداری گربه در آپارتمان را ندارند. با نگاهی به سبک زندگی افراد در اینستاگرام یا دیگر در شبکه های اجتماعی متوجه می‌شویم که این حیوان ملوس و بامزه بیشتر از قبل وارد زندگی انسانها گردیده است. اگر از افراد دسته اول هستید، احتمالاً این سؤال برای شما پیش آمده است که چگونه گربه خانگی را تربیت کنیم. ما در این مطلب سعی کرده‌ایم نکاتی جامع برای آموزش تربیت گربه عنوان کنیم بطوری که بتوان در تربیت مناسب یک بچه گربه موفق شد.

 چگونه گربه خانگی را تربیت کنیم

گربه‌های خانگی در مقایسه با سگ‌ها چندان اجتماعی نیستند، بنابراین باید از همان زمان بچگی آن‌ها را اجتماعی بار آورد تا در زمان بزرگسالی نیازی به نظارت صاحب‌شان نباشد. منظور آن است که از دوران بچگی آن‌ها را با افراد و محیط‌های دیگر آشنا کرد تا به این وضعیت‌ها انس بگیرند و به اصطلاح اجتماعی شوند و رفتار دوستانه‌ای با سایر افراد داشته باشند. سعی کنید آن‌ها را هم با افراد بزرگسال و هم با کودکان آشنا کنید؛ حتی پیشنهاد می‌شود که بچه گربه را با سایر حیوانات هم آشنایی دهید تا در بزرگسالی رفتار تدافعی یا تهاجمی نسبت به آن‌ها نداشته باشد.

این نکته مهم را مد نظر داشته باشید که اگر در زمان تربیت گربه او را در تنهایی بزرگ کنید، احتمالاً در بزرگسالی ترسو یا پرخاشگر می‌شود و توان برقراری ارتباط با غربیه‌ها را از دست می‌دهد. این مشکل رفتاری گربه، از جمله زمانی که بخواهید او را به کلینیک ببرید، برای شما آزاردهنده خواهد بود.

در تربیت گربه باید صبر و حوصله داشته باشید و به نژاد گربه هم در این امر توجه لازم را داشته باشید. میزان یادگیری همه گربه‌ها مثل هم نیست. شاید برایتان جالب باشد که بگوییم، گربه نژاد  «dsh» گربه های اهلی مو کوتاه یا همان گربه های خیابانی در مقایسه با گربه نژاد «پرشین» آموزش‌پذیرتر است.

گربه به خوبی صدای صاحب خود را تشخیص می‌دهد و صرفاً به دستورات او عمل می‌کند. در صورتی به آموزش‌های سایر اعضای خانواده پاسخ مثبت می‌دهد که در جریان آموزش او، آن‌ها نیز مشارکت داشته باشند. در این صورت از اعضای خانواده خود بخواهید تا کاری برعکس آموزش‌های شما انجام ندهند و بچه گربه دچار دوگانگی نشود. به این ترتیب زحمات شما نتیجه مثبت خواهند داد.

گربه‌ها حیوانات بسیار تمیزی هستند، پس به نظافت آن‌ها و ظرف غذای‌شان اهمیت بدهید. همینطور آن‌ها وقت‌شناس هم هستند، پس برای رسیدگی به آن‌ها و نیاز‌هایشان وقت بگذارید.

برای نگهداری گربه در خانه به صورت سالم، می‌بایست فرایند واکسیناسیون او به موقع و منظم انجام شود.

سن مناسب آموزش و تربیت گربه

شاید این سؤال برای شما پیش بیاید که سن مناسب برای تربیت بچه گربه چه سنی است؟ در این مورد پاسخ آن است که شما تا زمان 4 ماهگی می‌توانید بچه گربه را تربیت کنید. بعد از این زمان امکان تربیت گربه وجود دارد اما با سختی‌هایی همراه است.

نکات مهم آموزش و تربیت گربه

در ادامه به یک سری نکات که به عنوان اصول تربیت گربه مطرح شده‌اند، می‌پردازیم:

  • جلسات تربیت گربه باید کوتاه و در حد 5 تا 10 دقیقه باشند؛
  • زمانی که گربه سرحال است، به او آموزش دهید؛
  • در زمان تربیت گربه، چیز‌هایی که باعث حواس‌پرتی او می‌شوند را از او دور کنید؛
  • با یک اسم مشخص او را صدا بزنید تا به اسم خود عادت کند؛
  • سعی کنید در جا‌های مختلف خانه به او آموزش دهید؛
  • برای تشویق گربه در انجام صحیح کار‌ها از خوراکی‌های خوشمزه استفاده کنید؛
  • در آموزش و تربیت گربه لحنی مهربان و تقریباً جدی داشته باشید؛
  • در زمان تربیت گربه از تنبیه بپرهیزید؛ تنبیه باعث ترسو شدن گربه می‌شود؛
  • تربیت گربه با استفاده از کلیکر بسیار موفقیت‌آمیز است.

در مورد کلیکر باید بدانید که یک وسیله کوچک است در حدی که می‌توانید آن را در کف دست خود بگذارید و زمانی که آن را فشار می‌دهید صدای کلیک می‌دهد.

آموزش و تربیت گربه با کلیکر

وقتی از کلیکر برای تربیت گربه خانگی خود استفاده می‌کنید، در واقع بین فعالیت صحیح گربه، کلیک و جایزه ارتباط برقرار می‌کنید. به این صورت که: وقتی گربه کار آموزشی را به نحو صحیح انجام داد، شما یک کلیک می‌کنید و سپس به او جایزه می‌دهید. در این حالت، صدای کلیک برای بچه گربه حکم گفتن کلماتی مثل «آفرین» را دارد. استفاده از کلیکر برای تربیت گربه از انجام کار‌های تشویقی دیگر بسیار کارآمدتر است. چرا که این صدا متفاوت از صدا‌هایی است که گربه در اطرافش می‌شوند و فقط در زمان خاصی برای او به صدا درمی‌آید.

نکات مهم برای نگهداری گربه در آپارتمان

برخی از افراد ترجیح می‌دهند از گربه به عنوان حیوان خانگی مراقبت کنند و برای آن‌ها همدم ملوسی باشد. چرا که نگهداری از گربه به مراتب از نگهداری سگ راحت‌تر است. گربه‌ها استقلال بیشتری دارند و می‌توانند خود را مشغول کنند و ساعت‌ها بازی کنند و بعد از آن هم یک چرت طولانی می‌زنند؛ به مانند سگ‌ها نیاز به پیاده‌روی روزانه ندارند که بواسطه آن انرژی خودشان را تخلیه کنند. شاید این‌ها مهمترین دلایل انتخاب گربه به عنوان حیوان خانگی است. اگر شما هم قصد دارید تا این حیوان خانگی را در کنار خود داشته باشید و در آپارتمان هم زندگی می‌کنید، باید به نکاتی که در ادامه به آن‌ها اشاره کرده‌ایم توجه داشته باشید تا لحظات خوبی را با گربه خود سپری کنید.

به عنوان اولین نکته باید گفت که سرپرستی گربه‌ای را به عهده بگیرید که بین یک تا سه ماه سن دارد. همانطور که در ابتدای این مقاله هم عنوان کردیم، تربیت گربه در این سنین بسیار راحت‌تر است.

گربه‌ها حیوانات بسیار بازیگوشی هستند و به پنهان شدن در مکان‌های مخفی خانه علاقه‌مندند. اگر مکانی با این مشخصات در آپارتمان شما وجود دارد، آن را از دسترس گربه خارج کنید. ممکن است گربه به آن جا‌ها برود و در صورت گرم و نرم بودن آن مکان، ساعت‌ها در آنجا بخوابد!

برای زندگی و خواب راحت و بهتر گربه، او را به مکان مشخصی عادت دهید تا در آنجا استراحت کند. یک بالشت پشمی و استفاده از عطر خوشبو در مکانی گرم، بهترین جا برای استراحت گربه به شمار می‌رود.

چنانچه در آپارتمان طبقه اول زندگی می‌کنید و احتمالاً راهی به حیاط داشته باشد، دقت کنید که همیشه درب آن قسمت بسته باشد. همانطور که گفتیم، گربه‌ها بازیگوش هستند و این جا‌ها را خیلی زود پیدا می‌کنند و ممکن است از طریق آن، از آپارتمان خارج شوند و اتفاقات ناگواری برای او پیش بیاید و یا دیگر هیچ‌وقت پیش شما برنگردد.

گربه‌ها برعکس سگ‌ها، از تنها ماندن در خانه لذت می‌برند و تنهایی باعث آسیب دیدن آن‌ها نمی‌شود. چرا که آن‌ها می‌توانند خود را سرگرم کنند و زمانی که خسته می‌شوند، به خواب ‌می‌روند. بنابراین نیازی نیست زمانی که سرکار هستید، نگران تنها ماندن گربه خود در خانه باشید.

حواستان به آب مصرفی گربه خانگی‌تان باشد. گربه‌ها به طور ذاتی زندگی در مناطق خشک را دوست دارند و بنابراین احساس تشنگی کمتر به سراغ آن‌ها می‌آید. باید آب بدن گربه‌های خانگی از طریق غذا برای آن‌ها تأمین شود. اگر ساعت‌های طولانی در خانه نیستید، آب کافی در دسترس گربه قرار دهید.

گربه‌ها عاشق این هستند که در بالکن یا در کنار پنجره بنشینند و بیرون را تماشا کنند، پس خطر پرت شدن از بلندی آن‌ها را تهدید می‌کند، مراقب این قضیه باشید.

همیشه ناخن‌های گربه را کوتاه کنید چون آن‌ها عاشق چنگ زدن هستند و ممکن است به وسایل خانه شما آسیب بزنند. بهتر است یک اسباب‌بازی مناسبِ این کار برای آن‌ها تهیه کنید و گربه را به چنگ زدن به آن عادت دهید.

برای این که گربه عادت کند تا کار‌های دفع بدن خود را در یک جای مخصوص انجام دهد، حتماً او را بعد از بیدار شدن از خواب، در ظرف شن یا در جعبه خاک مخصوص این کار قرار دهید تا در صورت نیاز، کارش را همانجا و همان موقع انجام دهد و این کار به یک عادت برای او تبدیل شود.

ضمنا مکان مناسبی را برای جعبه خاک گربه در نظر بگیرید. گاهی اوقات فضولات گربه دارای بوی تندی است که برای آپارتمان‌نشینان ایجاد مشکل می‌کند. بالکن و حمام جا‌هایی مناسب برای قرار گرفتن جعبه خاک گربه هستند. البته در صورتی که حمام تهویه خوبی داشته باشد و امنیت بالکن هم برقرار باشد.

اگر در آپارتمان خود گل و گیاه دارید، مراقب باشید چون گربه‌ها به جویدن برگ گیاهان علاقه دارند و این کار هم باعث صدمه دیدن گیاهان شما می‌شود و هم ممکن است برای گربه‌ها بیماری‌هایی را هم به دنبال داشته باشد. می‌توانید مقداری لیموی تازه به برگ گیاهان بزنید، طعم ترش لیمو مطلوب هیچ گربه‌ای نیست و با یک بار امتحان کردن و جویدن برگ ترش‌شده گیاه، دیگر نزدیک آن‌ها نمی‌رود.

شرایط نگهداری گربه در خانه

نگهداری گربه در خانه مستلزم داشتن شرایط خاصی است. از جمله این که همیشه مراقب دمای بدن بچه گربه باشید چرا که افت دمای بدن مهم‌ترین خطری است که بچه گربه را تهدید می‌کند.

در مورد غذای بچه گربه دقت کنید. هیچ وقت به آن‌ها شیر گاو ندهید. این کار باعث بروز مشکل اسهال در بچه گربه‌ها می‌شود. از شیر خشک مخصوص برای آن‌ها استفاده کنید.

تا قبل از سه هفتگیِ بچه گربه، در دفع سیستم گوارشی به آن‌ها کمک کنید. بچه گربه‌ها در این سنین نمی‌توانند به تنهایی این کار را انجام دهند.

برای در امان ماند بچه گربه از ابتلا به انواع بیماری‌ها، به صورت مداوم تحت نظر دامپزشک باشد.

گربه‌ها در مقایسه با سگ‌ها نیاز کمتری به استحمام دارند. چرا که ذاتاً موجودات تمیزی هستند و در طول روز با لیس زدن، خود را تمیز می‌کنند. از آنجایی که نیاز به گردش بیرون از خانه هم ندارند، بنابراین دفعات استحمام آن‌ها به حداقل ممکن می‌رسد.

می‌توانید به صورت فصلی گربه خود را به حمام ببرید. مثلاً هر سه ماه یکبار این کار را انجام دهید. تعداد بیشتر حمام کردن گربه خانگی، باعث خشکی پوست بدن او می‌شود که ریزش مو و حتی بیماری‌های پوستی را برای او به دنبال دارد.

جمع‌بندی: اگر شما بتوانید به نحو مناسب گربه خود را تربیت کنید، وقتی با او هستید یک زمان مفید را سپری می‌کنید و همین باعث می‌شود تا پیوند بین شما و گربه خانگی‌تان عمیق‌تر شود و از بودن با هم لذت ببرید. برخی‌ها با این سؤال مواجه هستند که چگونه گربه را عاشق خود کنیم که در پاسخ باید گفت، در سن مناسب او را تربیت کنید که با شما انس بگیرد و مطیع‌تان شود. اما باید همه نکات مهم و کلیدی در این مورد را مد نظر داشته باشید. می‌توانید انواع فیلم ها در مورد نگهداری گربه در آپارتمان را ببینید چرا که در این زمینه بسیار کمک‌کننده هستند. امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشه و خوشحال میشیم اگر موارد دیگری در مورد اینکه چگونه گربه خانگی را تربیت کنیم به ذهنتون میرسه اون رو برای ما کامنت کنید.

این مقاله چقدر مفید بود؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید

میانگین امتیاز: 0 / 5. تعداد رأی: 0

اولین کسی باشید امتیاز میده!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اولین navigation menu here خود را ایجاد کنید
سبد خرید

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟