نکات مهم درباره نگهداری سگ

0
(0)

نگهداری از سگ‌ها وظیفه‌ای سخت و بزرگ است. بنابراین، برای نگهداری از سگ باید با اصول و نکات لازم مراقبت از سگ در خانه آشنا شوید. در این مقاله، اطلاعاتی درباره‌ی نکات لازم برای نگهداری سگ‌های خانگی برای شما فراهم کرده‌ایم که امیدواریم مفید و کاربردی باشد.

مرحله اول نگهداری سگ

به سگ‌تان درست غذا بدهید

  • یکی از نکاتی که هنگام نگهداری سگ‌های خانگی باید در نظر بگیرید، توجه به رژیم غذایی آن‌ها است. وقتی می‌خواهید به سگ غذا دهید، به برچسب روی مواد غذایی خریداری شده دقت کنید. گوشت ماده‌ی اصلی است که باید یکی از آن‌ها در غذای سگ موجود باشد. در واقع، غذای انواع سگ خانگی‌تان باید حاوی پروتئین‌های مفیدی باشد که انرژی مورد نیاز سگ را تأمین کند.
  • به منظور اطلاع از نحوه‌ی غذا دادن به سگ، با یک دامپزشک مشورت کنید. دامپزشک می‌تواند رژیم و برنامه‌ی غذایی برای سگ شما تعیین کند. با در نظر گرفتن توصیه‌های دامپزشک در زمینه‌ی انتخاب مواد و رژیم غذایی مناسب برای سگ‌تان می‌توانید به افزایش میزان انرژی و توانایی سگ‌تان در انجام فعالیت‌های مختلف کمک کنید.
  • براساس برنامه‌ی غذایی منظم به سگ‌تان غذا بدهید. به عقیده‌ی دامپزشکان، سگ‌ها باید دو بار در روز تغذیه شوند. روی بسته‌بندی مواد غذایی میزان مناسب مواد غذایی درج شده که باید در طول روز به سگ بدهید. شما می‌توانید مقدار ذکر شده روی بسته‌بندی را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده و مقداری را روز و مقدار دیگر را شب به سگ‌تان بدهید. یک برنامه‌ی غذایی برای سگتان تعیین کنید و وقت معینی را برای غذا دادن به سگ در نظر بگیرید. چون باید برای انجام فعالیت‌های دیگر سگ تان نیز زمانی را در نظر بگیرید، تهیه‌ی برنامه غذایی به شما در مدیریت زمان کمک زیادی می‌کند.
  • غذا‌های خودتان یا خوراکی‌ها را به مقدار زیاد به سگ خانگی‌تان ندهید. این کار منجر به افزایش میزان وزن سگ و در نتیجه بروز مشکلاتی در سگ خانگی‌تان می‌شود. پس اگر سگ خانگی دارید، حتماً غذا‌های مخصوص سگ به سگ‌تان بدهید. این را به عنوان یک قانون در نظر بگیرید و از دادن خوراکی‌های اضافی به سگ خانگی‌تان اجتناب کنید.
  • مواد غذایی و تنقلات مضر مانند خمیر نان، شکلات، انگور، پیاز و…به هیچ‌کدام از انواع سگهای خانگی‌ ندهید. این غذا‌ها برای سگ مضر و خطرناک است.
  • سگ‌ها برای زنده ماندن فقط به غذا خوردن نیاز ندارند. بلکه، به آب نیز احتیاج دارند. پس حتماً در طول روز به سگ‌تان آب بدهید.

مرحله دوم نگهداری سگ

از سلامت سگ خانگی‌تان مراقبت کنید

مراقبت از سلامت سگ خانگی‌تان از مهمترین کار‌هایی است که باید انجام دهید. برای مراقبت باید به دنبال یک دامپزشک خوب باشید. برای اینکه ببینید که آیا دامپزشکی که انتخاب کرده‌اید، دامپزشک خوبی است یا نه این نکات را درنظر بگیرید:

  • آیا دامپزشک به خوبی و با دقت به سؤالات شما پاسخ می‌دهد؟
  • نحوه‌ی رفتار دامپزشک با سگ شما به چه صورت است؟
  • انواع سگ خانگی‌تان را باید به صورت مرتب برای چکاپ نزد دامپزشک ببرید. اگر از کار دامپزشک رضایت نداشتید یا رفتار خوبی با حیوان خانگی‌تان نداشت باید دامپزشک سگ‌تان را عوض کنید. به شما پیشنهاد می‌کنیم که دامپزشکی را انتخاب کنید که به صورت شبانه روزی آماده‌ی پاسخگویی به سؤالات شما و معاینه‌ی سگ‌تان خواهد بود.
  • با مراجعه به دامپزشک اطلاعاتی درباره‌ی بیماری‌ها و مشکلات رایج حیوانات خانگی دریافت خواهید کرد. دامپزشک واکسن‌های لازم برای پیشگیری از این بیماری‌ها را برای سگ خانگی‌تان تجویز می‌کند. واکسیناسیون باید طبق برنامه انجام شود. براساس بیماری سگ، تزریق واکسن سالی یک مرتبه یا سه سال یکبار صورت می‌گیرد. افزایش یا کاهش دوز واکسن به نظر دامپزشک بستگی دارد.
  • به صورت مرتب، درمان‌های پیشگیرانه برای جلوگیری از بیماری‌های انگلی در سگ خانگی‌تان را دنبال کنید. سگ‌های خانگی معمولاً کمتر در معرض آلودگی‌های انگلی و کرمی قرار دارند. اما با این حال، طبق نظر دامپزشک باید هر چند وقت یکبار انگل زدایی انجام شود. سگ‌های خانگی که کمتر در محیط‌هایی آلوده به انگل و کرم‌ها قرار دارند، به صورت معمول دو تا سه مرتبه در سال درمان‌های لازم را دریافت خواهند کرد. سگ‌های دیگر نیز به مراقبت‌های ماهانه و بیشتر احتیاج دارند.
  • اگر در منطقه‌ای که زندگی می‌کنید، حشراتی مانند کک وجود دارد، باید از دارو‌هایی برای سگ خانگی‌تان استفاده کنید که با این کک و کنه‌ها مبارزه می‌کنند.
  • عقیم کردن سگ خانگی‌تان را نیز مد نظر قرار دهید. عقیم کردن سگ خانگی‌تان باعث جلوگیری از بروز بیماری‌های مختلف مانند سرطان پستان، پیومتر یا چرک رحم در سگ ماده و هاری و سرطان پروستات در سگ نر می‌شود.

مرحله سوم نگهداری سگ

تیمار کردن سگ خانگی‌تان را فراموش نکنید

  • مو‌های سگ خانگی‌تان را به صورت مرتب شانه بزنید. اینکه چند بار باید این کار را انجام دهید به عواملی مانند نژاد سگ و میزان رشد مو‌های سگ بستگی دارد. شانه زدن مرتب مو‌های سگ خانگی‌تان مانع ریزش مو‌هایش می‌شود.
  • در صورتیکه ریزش موی سگ خانگی‌تان زیاد از حد است، از فروشگاه حیوانات خانگی می‌توانید شامپو مخصوص ضد ریزش مو حیوانات خریداری کنید. برای کاهش ریزش مو‌های سگ خانگی می‌توانید یکبار در هفته در حمام، مو‌های سگ‌تان را با برس مخصوص شانه کنید.
  • پوست بدن سگ‌تان را تمیز نگه دارید. اگر پوست سگ کثیف و آلوده باعث به انواع بیماری‌های عفونی دچار خواهد شد. بنابراین، شستشوی سگ‌های خانگی با شامپو‌های مخصوص را فراموش نکنید. سگ‌ها به طور معمول به یک مرتبه حمام کردن در ماه نیاز دارند؛ اما این مسأله به نژاد سگ و میزان فعالیت‌های سگ نیز بستگی دارد.
  • شما می‌توانید با وسایل مخصوص مو‌های بدن سگ‌تان را کوتاه کنید. بلند بودن مو‌های بدن سگ باعث اذیت و ناراحتی سگ و جلوگیری از دید سگ می‌شود.
  • ناخن‌های سگ خانگی‌تان را کوتاه کنید. این کار، سخت‌ترین کار‌هایی است که می‌توانید برای مراقبت از سگ‌تان انجام دهید. چون سگ‌ها مانع کوتاه کردن ناخن‌ها می‌شوند و به همین دلیل باید دست و پای سگ‌تان را محکم بگیرید. برای اینکه سگ‌تان موقع انجام این کار شما را اذیت نکند، بعد از گرفتن ناخن خوراکی‌های خوشمزه به سگ خانگی‌تان هدیه دهید. حتی می‌توانید به عنوان تشویق سگ‌تان را به پاک و گردش نیز ببرید تا دفعه بعد موقع کوتاه کردن ناخن‌ها کمتر اذیت شوید.

مرحله چهارم نگهداری سگ

بازی‌کردن، تمرین‌کردن و اجتماعی‌کردن سگ را فراموش نکنید

  • زمانی را برای بازی کردن با سگ‌تان در نظر بگیرید. فعالیت‌های مختلفی را برای بازی با سگ انتخاب کنید. البته، بعضی از سگ‌ها بیشتر به بازی علاقه دارند و برخی از سگ‌ها نیز پیاده روی را دوست دارند. برای تخلیه‌ی انرژی سگ‌تان، تقریباً لازم است که هر دو روز یکبار به مدت نیم ساعت با سگ خانگی‌تان بازی کنید. البته، بعضی از سگ‌ها انرژی بیشتری دارند و دوست داند بیشتر بازی و فعالیت داشته باشند. اگر سگ خانگی‌تان به اندازه کافی بازی کند، مشکلات رفتاری مثل پارس کردن بیش از حد نخواهد داشت.
  • سگ‌ها احتیاج دارند که برای پیاده روی به محیط بیرون از منزل‌تان بروند. پس، ساعتی را برای پیاده روی به همراه سگ‌تان در طول روز در نظر بگیرید. افزایش یا کاهش مدت زمان لازم برای پیاده روی سگ به نژاد و میزان انرژی سگ‌تان بستگی دارد.
  • سگ‌ها آموزش دیدن را دوست دارند. آموزش دادن به سگ‌ها باعث می‌شود که بتوانند به خوبی با شما ارتباط برقرار کنند. شما می‌توانید روش‌های تربیتی را برای سگ‌های خانگی‌تان انتخاب کنید که اثربخشی زیادی دارند. به عنوان مثال، اگر سگ خانگی‌تان رفتار خوبی داشت، می‌توانید به خاطر رفتار خوبش به سگ‌تان جایزه بدهید. اگر هم رفتار نادرستی داشت، سگ‌تان تنبیه کنید. سگ‌ها از تجربه‌ی ای آموزش خیلی خوشحال می‌شوند. در طول روز، چند دقیقه را به انجام فعالیت‌های تربیتی برای سگ خانگی‌تان در نظر بگیرید.
  • اگر به سگ تان دستوری دادید و پیروی کرد به او جایزه‌هایی مانند خوراکی کوچک بدهید. یا اگر کار خوبی انجام داد، با ملایمت و مهربانی کار‌هایی که دوست دارد را برایش انجام دهید. انتخاب نوع جایزه به این بستگی دارد که سگ‌تان چه چیزی دوست دارد.
  • سگ خانگی‌تان را اجتماعی تربیت کنید. اگر به تازگی سگ‌های خانگی خریداری کرده‌اید، باید سگ‌تان را با انسان‌های مختلف، مناظر، بو‌ها و صدا‌های متفاوت آشنا کنید. با انجام این کار، سگ خانگی‌تان از روبرو شدن با محیط و انسان‌های جدید واهمه و ترس ندارد.

مرحله‌ی پنجم نگهداری از سگ

با عشق و احترام، با سگ خانگی‌تان رفتار کنید

  • با سگ خانگی‌تان باید به خوبی و با احترام رفتار کنید. از انجام تنبیه فیزیکی خودداری کنید. هر طور که خودتان دوست دارید با سگ‌ها رفتار نکنید. رفتار‌های نامناسب با سگ‌ها باعث ایجاد مشکلات رفتاری در آن‌ها می‌شود.
  • سگ‌های خانگی به منظور رشد به عشق و علاقه‌ی صاحب خود نیاز دارند. مطمئن شوید که زمان کافی را با حیوان خانگی‌تان سپری می‌کنید و به آن‌ها توجه کرده و به خوبی رفتار می‌کنید.
  • رابطه‌ای با احترام و عشق با سگ خانگی‌تان برقرار کنید. در صورتیکه رفتار خوب و مناسبی با سگ داشته باشید، همیشه به شما وفادار خواهند بود.
  • برای برقراری رابطه‌ای خوب و دوستانه با سگ خانگی‌تان، زمان بیشتری را به بازی و تفریح با سگ اختصاص دهید. هر اندازه که زمان بیشتری را با هم سپری کنید، روابط بهتری با یکدیگر خواهید داشت.
  • بدرفتاری با سگ‌ها و فریاد زدن و تنبیه بدنی آن‌ها از رفتار‌های ناشایستی است که باید از انجام آن‌ها اجتناب کنید. اگر رفتار خشونت‌آمیزی با سگ‌های خانگی داشته باشید، سگ‌تان نیز رفتار خوب و دوستانه‌ای با شما نخواهد داست.

 

مطالب مشابه:

انواع سگ‌ها و نژاد‌های مختلف

راهنمای کامل انتخاب برنامه غذایی سگ‌ها

بیماری‌های شایع در سگ‌ها و درمان آن

این مقاله چقدر مفید بود؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید

میانگین امتیاز: 0 / 5. تعداد رأی: 0

اولین کسی باشید امتیاز میده!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اولین navigation menu here خود را ایجاد کنید
سبد خرید

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟