مشکلات پوستی سگها از جمله بیماریهای شایع در حیوانات خانگی محسوب میشود که بسته به نژادها متفاوت است. بیماری پوستی سگ ها موجب پوستهپوسته شدن، خشکی پوست، التهاب و خارش میشود. پوست حیوانات به دلیل پشمالو بودن نازکتر از پوست انسان است در نتیجه در مقابل بیماری حساسیت بیشتری دارد. هرچند که حیوانات خانگی به صورت نرمال گوشها و بدن خود را میخارانند اما اگر این خارش طولانی و زیاد شود، بیماری پوستی سگ ها را ایجاد میکند.
بیماری های پوستی در سگ ها تنوع زیادی دارند و مشکلات زیادی را برایشان به وجود میآورند. بیماری پوستی سگ ها باید تحت نظارت دامپزشک قرار بگیرد و درمان آنها سریعتر انجام شود. روشهای درمانی متنوعی برای این بیماریها وجود دارد و از راههای زیادی درمان میشود. مشکلات پوستی سگها در زمان تولگی بسیار خطرناک است و باید با مشاهده هر گونه مشکل به دامپزشک مراجعه کرد. در ادامه به بررسی انواعی از رایجترین بیماری پوستی سگ ها میپردازیم.
معرفی انواع بیماری پوستی سگ ها
بهتر است که هر از گاهی بدن سگ را بررسی کنید و به صورت کامل موها و پوست را زیر نظر بگیرید. شانه زدن موهای سگ کمک خوبی میکند تا اگر دانههای قرمز یا التهاب و خشکی و یا تغییر حالت به چشم خورد به آن رسیدگی کنید. پوست سگ سالم شفاف است و براساس نوع نژاد و رنگدانههای پوستی به رنگهای سفید یا صورتی به نظر میرسد.
اگر سگ شما زیادی خود را میخارند یا در هنگام خارش زوزه میکشد حتماً مشکلی دارد. موهای درخشان و یکدست نشانه پوست سالم سگ است. اما با وجود بیماری پوستی سگ ها قسمتی از موهای سگ دچار ریزش میشود و ممکن است قسمتی از پوست داغ باشد. سرحال و سرزنده بودن سگ نیز نشاندهنده سلامتی اوست و اگر سگ بیحال و بیرمق باشد یعنی بیماری و یا مشکلی دارد. در ادامه با انواع بیماری پوستی سگ ها بیشتر آشنا میشوید و روشهای درمان بیماری های پوستی در سگ را بررسی میکنیم.
دانههای قرمز روی پوست سگ
یکی از مشکلات رایج سگها انواع آلرژی است که پوست سگ را دچار خارش و سوزش میکند. علت دانههای قرمز روی پوست سگ، بیماری پوستی سگ ها است و باید منشا حساسیت سگ را پیدا کنید. گیاهان متنوع، گردوغبار، دود سیگار، بوی بعضی از غذاها ممکن است حساسیت پوستی ایجاد کند. گاهی در صورت خوردن بعضی از خوراکیهای حساسیتزا این مشکل برای حیوانات خانگی به وجود میآید.
علت دانههای قرمز روی پوست سگ خارش زیاد است. خارش زیاد باعث ایجاد زخم پوست سگ میشود و پوست سگ را اذیت میکند. به همین دلیل بهتر است که مواد حساسیتزا را شناسایی کنید و سگ شما توسط دامپزشک معاینه شود. از دادن غذاهای آلرژیزا مانند سیر و پیاز یا قارچ و… به سگ خودداری کنید تا احتمال بروز آلرژی کاهش یابد.
قارچ پوستی سگ
یکی دیگر از بیماری های پوستی شایع در سگها، ایجاد قارچهای پوستی بر روی گوش، پوست یا لای پنجههای سگ است. قارچ پوستی یکی از انواع بیماری های عفونی پوستی محسوب میشود که بین انسانها و حیوانات مشترک است. این بیماری به صورت کچلیهای سکهای و گرد ایجاد میشود و در سطح پوست سگ قرمزی و التهاب ایجاد میکند.
بیماری پوستی سگ ها تنوع زیادی دارد و شاید توسط شما قابل تشخیص نباشد. بنابراین دامپزشک با انجام آزمایشات خون و ادرار میتواند آن را مشخص کند. درمان بیماری قارچ سگ نیز اغلب با شامپو و پماد برطرف میشود. البته گاهی دامپزشکان در صورت حاد بودن بیماری، از داروها و تزریق استفاده میکنند.
فولیکولیت
فولیکولیت باکتریایی سطحی عفونتی است که باعث ایجاد زخم و برآمدگی روی پوست سگ می شود. این ناهنجاری های پوستی در سگ های مو کوتاه راحت تر دیده می شوند. در سگهای مو بلند، واضحترین علائم بیماری های پوستی سگ ممکن است شامل کدر بودن موها و ریزش پوست با پوسته پوسته شدن زیر آن باشند. فولیکولیت اغلب همراه با سایر مشکلات پوستی مانند جرب، آلرژی یا جراحت رخ می دهد. درمان این بیماری پوستی سگ ها ممکن است شامل آنتی بیوتیک های خوراکی و پمادها یا شامپوهای ضد باکتری باشد.
لکههای سیاه روی پوست سگ
رعایت بهداشت در محیط خانه یکی از اصولی است که به شما کمک میکند تا کمتر سگتان مریض شود. همیشه سعی کنید از ظرف غذای تمیز برای سگ استفاده کنید و محل خواب او را بشویید. علت لکههای سیاه روی پوست سگ متنوع است اما در اغلب موارد به خاطر کک و کنه ایجاد میشود. اگر سگ شما دچار خارش پوستی هم شده باشد ممکن است کک در میان موهای حیوان خانگی شما وجود داشته باشد.
جای نیش کنه تقریباً سیاه است و باید بعد از هربار بیرون بردن سگ، بدن او را به خوبی چک کنید تا در صورت وجود حشرات از آن آگاه شوید. سعی کنید که اگر حشرهای که پیدا کردید با خود به کلینیک دامپزشکی ببرید تا نوع آن توسط دکتر مشخص شود. بهترین راه های درمان کنه سگ شامل مواردی همچون تزریق ضد کنه است. همچنین باید موهای سگ را با شامپوی ضدکنه به خوبی بشویید. وجود این موجودات در محیطهای باز و باغی زیاد است.
زخم بینی سگ
گاهی در اثر خارش و یا سرمای هوا، بینی سگ زخم میشود. زخم بینی سگ اغلب سریع درمان میشود و مشکل پرخطری نیست. پوست سگ بسیار حساس و نازک است به همین دلیل حمام بیش از ماهی یک بار و سرمای هوا در بیشتر مواقع موجب خارش پوستی میشود. اگر سگ شما دچار خشکی پوست شده است حتماً از نرمکنندههای حیوانات استفاده کنید و پوستش را چرب نگه دارید.
درمان زخم بینی سگ با پیشنهاد دامپزشک انجام میشود و میتوانید از انواع پمادها برای بهبود سریع آن استفاده کنید. بینی سگ پیوسته باید حالتی مرطوب داشته باشد و اگر در طولانی مدت خشک باشد نشاندهنده دمای بالای بدن سگ است. اگر زخم بینی سگ با علائمی مانند سرفه، عطسه، تهوع همراه باشد احتمال بیماری سگ وجود دارد.
سبوره
سبوره باعث چرب شدن پوست سگ و ایجاد پوسته ها (شوره سر) می شود. این بیماری پوستی سگ ها در برخی موارد یک بیماری ژنتیکی است که از جوانی سگ شروع می شود و تا آخر عمر ادامه می یابد. اما بیشتر سگ های مبتلا به سبوره، پوسته پوسته شدن را به عنوان عارضه یک مشکل پزشکی دیگر مانند آلرژی یا بیماری های پوستی مرتبط با هورمون و متابولیک ایجاد می کنند. در این موارد، درمان علت زمینه ای ضروری است تا علائم عود نکنند. خود سبوره نیز معمولاً با شامپوهای دارویی خاصی قابل درمان است.
ریزش مو (آلوپسی)
هرکسی که در خانه خود از سگ نگهداری می کند، می داند که یکی از شایع ترین انواع بیماری های پوستی سگ، ریزش مو یا آلوپسی است. اما اینکه چقدر ریزش طبیعی است، به نژاد، سن و سال و محیط زندگی سگ بستگی دارد. اما گاهی اوقات استرس، تغذیه نامناسب یا بیماری می تواند باعث شود سگ بیش از حد معمول موهای خود را از دست بدهد. اگر ریزش غیرطبیعی یا بیش از حد بیش از یک هفته ادامه داشت یا متوجه لکه هایی روی پوست سگ شدید، با دامپزشک مشورت کنید.
تومورهای پوستی
اگر متوجه توده ای روی پوست سگ خود شدید، در اسرع وقت این بیماری پوستی عجیب در سگها را به دامپزشک خود اطلاع دهید. سگ ها می توانند تومورهای سرطانی در پوست خود ایجاد کنند. تنها راه برای تایید تشخیص سرطان بیوپسی تومور است. اگر توده به اندازه کافی کوچک باشد، دامپزشک شما ممکن است حذف کامل آن را توصیه کند. بدین ترتیب می تواند تشخیص و درمان این بیماری پوستی سگ ها را با یک روش انجام دهد. برای تومورهایی که گسترش نیافته اند، این ممکن است تنها درمان مورد نیاز باشد.
پیشگیری از بیماری های پوستی در سگ ها
اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از بیماری پوستی سگ ها و حفظ سلامت کلی سگ بسیار مهم است. پیشگیری از بیماری پوستی سگ ها شامل گنجاندن اقدامات ضروری در برنامه روزانه شماست. اول و مهمتر از همه، تغذیه نقشی اساسی در سلامت کلی و سلامت پوست سگ شما دارد. بسیار مهم است که سگ خود را مطابق با نیازهای طبیعی او تغذیه کنید، یعنی غنی از پروتئین حیوانی و کربوهیدرات کم و همچنین پرهیز از رژیم های غذایی مبتنی بر کربوهیدرات های پر کالری.
انتخاب غذای حیوانات خانگی با کیفیت بالا، یک نحوه پیشگیری از بیماریهای پوستی در سگ ها است که تضمین می کند حیوان خانگی شما مواد مغذی لازم برای سیستم ایمنی قوی و پوست سالم را دریافت می کند. علاوه بر این، مشورت با دامپزشک برای توصیههای تغذیهای مخصوص نژاد ضروری است، زیرا نژادهای مختلف سگ نیازهای غذایی منحصر به فردی دارند.
همچنین توجه کنید که جلسات منظم نظافت فقط جنبه زیبایی ندارند، بلکه فرصتی حیاتی برای نظارت دقیق بر سلامت پوست سگ شما هستند. در طول نظافت، زمانی را به بررسی کامل پوست سگ خود برای هر گونه علائم ناهنجاری، مانند قرمزی، بثورات، یا انگل های بیرونی اختصاص دهید. تشخیص زودهنگام این مسائل امکان مداخله سریع و جلوگیری از ایجاد یا تشدید بیماری پوستی سگ ها را فراهم می کند. توجه ویژه به نواحی مانند چینهای پوست، زیر بغل و گوشها از اهمیت ویژهای برخوردار است، زیرا این مناطق مستعد حفظ رطوبت هستند و محیطی مساعد برای عفونت ایجاد میکنند. بازرسی و تمیز کردن منظم این مناطق آسیب پذیر کمک قابل توجهی به پیشگیری از عفونت پوست می کند.
اقدامات بهداشتی یکی دیگر از جنبه های جدایی ناپذیر پیشگیری از بیماری پوستی سگ ها است. پس از اینکه سگ شما در معرض آب یا گل قرار گرفت، بسیار مهم است که آنها را کاملاً خشک و تمیز کنید. رطوبت یا کثیفی می تواند محیطی را ایجاد کند که در آن عفونت ها رشد کنند. با جلوگیری از تجمع رطوبت و کثیفی، خطر عفونت های پوستی را در سگ خود کاهش می دهید. اقدامات بهداشتی مداوم، همراه با تغذیه مناسب و نظافت منظم، رویکردی جامع را برای مراقبت از پوست سگ تشکیل می دهد و سلامت و رفاه کلی حیوان خانگی شما را ارتقا می دهد. برای اطلاع از قیمت غذای خشک سگ میتوانید به وبسایت وودوو پت مراجعه کنید.
چه زمانی به دامپزشک مراجعه کنیم
اگرچه بیشتر مشکلات پوستی سگ ها اورژانسی نیستند، اما تشخیص بیماری های پوستی در سگ ها مهم است تا بتوان بیماری را درمان کرد. اگر سگ شما بیش از حد خود را می خاراند یا لیس می زند، یا اگر متوجه تغییراتی در مو یا پوست حیوان خانگی خود، از جمله پوسته پوسته شدن، قرمزی، تغییر رنگ یا لکه های طاسی شدید، به دامپزشک مراجعه کنید. پس از شناسایی علت، در اکثر موارد انواع بیماری پوستی سگ ها به خوبی به درمان پاسخ می دهند.
جمعبندی
همانطوری که میدانید در این مقاله به بررسی انواع بیماری پوستی سگ ها پرداختیم و گفتنی است که روشهای زیادی برای پیشگیری و درمان انواع بیماری پوستی سگ ها وجود دارد. همیشه سعی کنید محیط سگ را تمیز و پاکیزه نگه دارید و پیوسته پوست و موی حیوان خانگی خود را بررسی کنید. در صورت بروز مشکلات پوستی سگ حتماً دامپزشک را در جریان بگذارید. بعد از هربار گردش لای موهای سگ را چک کنید که حشرهای وجود نداشته باشد.
پوست سگ سالم به صورت شفاف است و بسته به نژاد رنگی سفید یا صورتی دارد. اگر سگ زیادی خودش را میخاراند و یا زوزه میکشد و بیحال است احتمال بیماری او وجود دارد. بهتر است با بروز هر مشکلی سگ را به کلینیکهای دامپزشکی ببرید. درمان بیماری پوستی سگ ها اغلب با پمادها و شامپوهای ضدکنه یا قارچ انجام میشود. دامپزشکان در صورت تشخیص تجویز و یا تزریق دارو را انجام میدهند.
این مقاله چقدر مفید بود؟
از ۱ تا ۵ امتیاز بدید
میانگین امتیاز: 0 / 5. تعداد رأی: 0
اولین کسی باشید امتیاز میده!