همستر نوعی حیوان خانگی بامزه، بسیار زیبا و دوست داشتنی است. همستر خانگی حیوانی جونده است که در عین این که بسیار بازیگوش است اما بسیار اجتماعی بوده و قادر است خیلی راحت با افراد ارتباط برقرار کند. در این مطلب قصد داریم شما را با انواع همستر و مطالب دیگری درباره همستر آشنا کنیم، لطفا تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
همستر چیست؟
شاید شما نیز اطلاعات زیادی در مورد همستر نداشته باشید و تمایل داشته باشید بدانید همستر چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم همستر Hamster نوعی حیوان از شاخه جوندگان است که متعلق به زیر خانواده موشان است. این جانور در طبیعت از موادی مانند میوه، دانه و گیاهان دیگر یا گاهی اوقات از حشرات ریز زیرزمینی تغذیه میکند.
یکی از خصوصیات جالب همستر داشتن جیب دهانی است. منظور از جیب دهانی فضایی جیب مانند داخل دهان است که قابلیت نگهداری دانهها و مواد غذایی را برای او فراهم میآورد. جیب دهانی گاهی تا شانههای همستر کشیده میشود. با توجه به این که همستر بسیار زیبا، دوست داشتنی و با مزه است و هم چنین رفتار اجتماعی خوبی دارد بسیاری از افراد تمایل دارند این حیوان را داخل قفسهایی در خانه نگهداری کنند. بنابراین به همسترهایی که در خانه نگهداری میشوند همستر خانگی گفته میشود.
انواع همستر
به صورت کلی همستر خانگی در پنج نوع وجود دارد. یکی از انواع این همسترها همستر سوری است. دیگر انواع گونههای همستر گونههای کوتوله است که دارای زیستگاه یکسانی هستند. از جمله این همسترهای کوتوله میتوان به همستر روسی کمپبل، همستر سفید زمستانی، همستر روبوروفسکی و همستر چینی اشاره کرد.
-
همستر سفید زمستانی
این همسترها بیشتر در قرقیزستان و جنوب غرب سیبری زندگی میکنند. به همین دلیل است که نام دیگر آنها همستر سیبری یا همستر سفید زمستانی است. این نوع همسترها اندازه کوچکی داشته و حدودا ۷ تا ۱۰ سانتی متر هستند. از خصوصیات ظاهری این نوع همستر میتوان به ستون فقرات متمایل و ظاهر تخم مرغی شکل آنها اشاره کرد.
روی بدن این همسترها خطوط تیره رنگی نیز به چشم میخورد. این نوع همسترها موجوداتی بسیار اجتماعی بوده و بسیار آرام هستند. بنابراین میتوان گفت که گزینه مناسبی برای نگهداری در منزل بوده و بسیاری از افراد آن را به عنوان همستر خانگی خریداری میکنند.
-
همستر روسی کمپبل
زیستگاه این همستر در نواحی نیمه بیابانی آسیای مرکزی، مغولستان، کوههای آلتایی و شمال شرقی چین است. این همسترها در زیر تپههایی از جنس شن و ماسه برای خود زیستگاه میسازند. این همسترها نیز اندازهای کوچک حدود ۸ تا ۱۱ سانتی متر دارد و گاهی از همستر سوری کوچکتر هستند. از لحاظ ویژگی ظاهری این همسترها به رنگ قهوه ای هستند که روی ستون فقرات دارای خطوط خرمایی رنگی هستند.
این همستر بامزه دارای بدنی پر خز و تپل هستند و بسیار دوست داشتنی هستند. داشتن ویژگیهایی چون روابط اجتماعی بالا، زندگی به صورت گروهی، جفتگیری با گروههای مختلط جنسی، گاز نگرفتن و …. این موجود را برای نگهداری به عنوان یک همستر خانگی مناسب کرده است.
-
همستر چینی
این همسترها قهوهای رنگ بوده و دارای خطوط تیره رنگی روی ستون فقرات هستند. این همسترها دارای ظاهر کشیده تر و باریکی هستند و به نسبت همستر سوری و کمپبل دارای اندازه درشت تری حدود ۱۰ تا ۱۲ سانتی متر هستند. از جمله مهمترین ویژگیهای این همسترها میتوان به دم بلند آنها اشاره کرد.
این همسترها بسیار سریع و تند میدوند و خیلی ترسو هستند. همین عامل باعث شده است که واژه همستر خانگی برای این حیوان به کار نرود چرا که نگهداری و گرفتن آن بسیار سخت است. این نوع همسترها شب فعال بوده و در پایان روز بیدار میشوند. همستر چینی بیشتر وقت خود را صرف جمع آوری و ذخیره غذا میکند.
-
همستر سوری
همستر سوری یا همان همستر معمولی رایج ترین نوع همستری است که بیشتر افراد با آن آشنا هستند. در گذشته از همستر سوری به عنوان حیوان خانگی نگهداری میشد. امروزه به دلیل بوی بد ادرار این همستر دیگر از آن به عنوان همستر خانگی نگهداری نمیشود.
این همستر سوری دندانهای بسیار تیزی دارد که میلههای قفس را گاز میگیرد و اگر دست شما را گاز بگیرد به حدی است که خونریزی میکند. بنابراین این نوع همستر جهت نگهداری در منزل و بازی بچهها مناسب نیست. این همسترها از مواد غذایی مختلفی از جمله حشرات، غلات، میوه، سبزیجات و …. تغذیه میکنند. این همسترها پس از جفتگیری صاحب ۶ تا ۱۲ نوزاد همستر میشوند که هر یک از آنها باید ۲۱ روز از شیر مادر تغذیه کند.
-
همستر روبوروفسکی
این نوع همسترها نیز شب فعال بوده و از ساعت ۸ الی ۱۲ شب فعالیت دارند. نگهداری این نوع همسترها بسیار آسان بوده و فضای کمی برای نگهداری نیاز دارند. بنابراین گزینه مناسبی برای نگهداری در منزل هستند. این همستر جثهای کوچک با خزهای طلایی دارند و بسیار بانمک هستند. با توجه به این که این همسترها بسیار چالاک هستند کنترل و نگهداری آنها در دست اندکی مشکل است. بنابراین بازی با این همسترها برای کودکان ممکن نیست.
همستر تا چند سال عمر میکند؟
ممکن است این سوال ذهن شما را نیز درگیر کرده باشد که همستر تا چند سال عمر میکند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که به نظر میرسد که همسترها طول عمر چندان بلندی نداشته باشند. به طور کلی عوامل متعددی در میزان طول عمر همسترها موثر هستند. از جمله این عوامل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
نژاد
همسترها دارای نژادهای گوناگونی هستند. به نظر میرسد که همستر خانگی به نسبت بقیه انواع همسترها طول عمر کوتاه تری دارند و حدود ۱ تا ۳ سال عمر میکنند. در حالی که برخی از نژادهای همستر مقاوم تر بوده و طول عمر بیشتری دارند.
-
نگهداری همستر
رعایت بهداشت و نکات بهداشتی میتواند تاثیر مثبتی در طول عمر همسترها داشته باشد. بنابراین اگر همستر به خوبی نگهداری شود و مرتب شست و شو داده شود طول عمر بیشتری خواهد داشت.
-
زخم ها و جراحات
همسترها حیواناتی بسیار بامزه و پر جنب و جوش هستند و در طول روز بارها به قفس برخورد میکنند. بنابراین ممکن است در حین بازی دچار زخم یا جراحاتی شوند که طول عمر آنها را کاهش میدهد. همچنین ممکن است همستر قفس و چرخ و فلک را بجود و دچار آسیب دیدگی شود. بنابراین توصیه میشود از قفس و تجهیزات با کیفیت برای همستر استفاده کنید.
همستر نخرید
همستر خانگی حیوانی اجتماعی است و ارتباط با آن ممکن است برای فرزندان شما وابستگی ایجاد کند. همان گونه که گفته شد همسترها طول عمر کوتاه و محدودی دارند. شما هر چقدر هم که در نگهداری این حیوان خانگی بکوشید بالاخره یک روز طول عمر او تمام خواهد شد و این وابستگی قلب شما را خواهد شکست. بنابراین توصیه میشود اگر انسان دل نازکی هستید و طاقت جدایی از وابستگیهای خود را ندارید همستر نخرید.
چرا همستر آب نمیخورد؟
بسیاری از افرادی که همستر خانگی دارند همواره این سوال را میپرسند که چرا همستر آب نمیخورد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم با توجه به اینکه زیستگاه اصلی این همسترها مناطق بیابانی است در این مناطق دسترسی چندانی به آب وجود ندارد. بنابراین میتوان گفت که همسترها زیاد اهل آب خوردن نیستند. اگر در طول روز نمیبینید که همستر مانند پرنده یا سگ و گربه آب نمیخورد کاملا طبیعی است و جای هیچ گونه نگرانی ندارد.
برای سرماخوردگی همستر چه باید کرد؟
افرادی که با همستر سر و کار دارند میدانند که این حیوان بامزه ممکن است دچار سرماخوردگی شود. اگر شما نیز با این چالش روبهرو هستید که برای سرماخوردگی همستر چه باید کرد تا انتها با ما همراه باشید. همستر خانگی موجودی مستعد سرماخوردگی است. بنابراین مراقب باشید که در هر نوبت غذا دادن و تماس با همستر دستهای خود را با آب و صابون و مواد ضدعفونی کننده بشویید.
از جمله علائم سرماخوردگی در همسترها میتوان به آبریزش و گرفتگی بینی، پرخاشگری، عطسه و ….. است. در صورتی که همستر شما به سرماخوردگی مبتلا شد قفس او را از جریان هوا دور کنید و در محیطی گرم به دمای ۲۳ یا ۲۶ درجه سانتیگراد قرار دهید. به صورت مرتب وسایل داخل قفس همستر را ضدعفونی و تمیز کنید. از جمله دیگر اقداماتی که در هنگام سرماخوردگی همستر باید انجام دهید میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- متوقف کردن تغذیه قبلی از سبزیجات، میوه و حشرات
- تغذیه از هویج و ذرت تازه
- استفاده از قرصهای حاوی روغن ماهی
- تعویض بستر همستر به صورت مرتب
چرا همستر میله قفس را گاز میگیرد؟
شاید شما نیز نیمههای شب با صدای جویدن قفس توسط همستر از خواب بیدار شده باشید. در این مورد شما با این چالش مواجه خواهید شد که چرا همستر میله قفس را گاز میگیرد؟ از جمله علل اصلی این کار توسط همستر میتوان به استرس اشاره کرد. وجود استرس در همسترها باعث میشود که همستر مدام میلههای قفس را بجود. جهت حل این مشکل بررسی کنید که تمام نیازهای همستر از جمله دما، بهداشت، نظافت، نیازهای غذایی و ….. را به خوبی فراهم کرده باشید. هم چنین میتوانید اسباب بازی ها و محیط اطراف را برای همستر به گونه ای سرگرم کننده کنید که همستر در زمان استراحت شروع به جویدن میلههای قفس نکند.
چطور با همستر بازی کنیم؟
همان گونه که گفته شد همستر موجودی اجتماعی است. بنابراین اگر همستر خانگی دارید نیاز است سر او را گرم کرده و مدت زمانی را در روز به بازی کردن با او بپردازید اما این سوال برای بسیاری از افراد ایجاد میشود که چگونه با همستر بازی کنیم؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم شما میتوانید از راههای مختلفی میتوانید با همستر خود بازی کنید. از جمله بازیهایی که میتوانید با همستر انجام دهید شامل موارد زیر است:
- میتوانید قفس همستر را در محلی صاف و باز نصب کرده و اطراف آن را ایمن کنید و داخل فضای قفس را از اسباب بازی های مورد علاقه او پر کنید.
- جهت آموزش قایم شدن به همستر فضایی برای او درست کنید که بتواند خود را در آن پنهان کند.
- همستر خود را با توپ همستر آشنا کنید. توپ را به گردش در آورید و به او یاد دهید به دنبال توپ در خانه گردش کند.
- اجازه دهید همستر مدام از شما بالا برود. با انجام این کار همستر با بوی شما آشنا میشود و بیشتر شما را خواهد شناخت.
جمع بندی
همستر یکی از حیوانات جونده و اجتماعی است که از موادی چون گیاهان، میوه، دانه و …. تغذیه میکند. به دلیل این که این حیوان بسیار بامزه است و به راحتی با انسان ارتباط برقرار میکند بسیاری از افراد آن را داخل قفسهایی نگهداری میکنند. به همسترهایی که در منزل نگهداری میشوند همستر خانگی گفته میشود.
همسترها دارای انواع مختلفی هستند که میتوان از جمله آنها به همستر سوری، کمپبل، روبروفسکی، سفید زمستانی و چینی اشاره کرد. بسیاری از افرادی که این حیوان خانگی را نگهداری میکنند با چالشها و سوالاتی چون برای پرورش همستر چه باید کرد، همسترها تا چه اندازه رشد میکند، چگونه از همستر نگهداری کنیم و …. رو به رو هستند. در این مطلب سعی کردیم به معرفی همستر بپردازیم و اطلاعات جامعی در مورد انواع آنها در اختیار شما قرار دهیم.
این مقاله چقدر مفید بود؟
از ۱ تا ۵ امتیاز بدید
میانگین امتیاز: 4.3 / 5. تعداد رأی: 14
اولین کسی باشید امتیاز میده!