راهنمای کامل انتخاب غذای آفتاب پرست

1
(1)

انتخاب غذای آفتاب پرست اهمیت زیادی دارد و باید قبل از پذیرفتن مسئولیت از شرایط نگهداری آن‌ها مطلع شوید. این خزنده بانمک از محبوب‌ترین حیوانات خانگی محسوب می‌شوند که گونه‌های متنوعی را دربرمی‌گیرد. آفتاپ‌پرستان رنگ‌های زیبایی دارند که برای اغلب افراد جذاب است. این موجودات بامزه را می‌توان به عنوان حیوان خانگی نگهداری کرد اما نیاز به محیط مناسب برای نگهداری نیز دارند. این حیوان خانگی پوستی با نقوش خاص دارد و اگر به درستی از آ‌ن‌ها مراقبت شود عمری طولانی و زندگی سالمی را تجربه می‌کنند.

آفتاب‌پرستان نیاز به زیستگاهی آرام دارند و شلوغی و استرس برایشان آسیب‌زاست. برای علاقه‌مندان به خزندگان نگهداری از انواع آفتاب‌پرستان گزینه مناسبی محسوب می‌شود و باید اطلاعات کافی در زمینه نگهداری از این موجودات دوست‌داشتنی وجود داشته باشد. این خزندگان به تهویه هوای مناسب و محیطی آرام نیاز دارند تا بتوانند به راحتی زمانی را استراحت کنند. همچنین تابش نور خورشید برای این خزندگان پراهمیت است و می‌توانند از محیط خود لذت ببرند.

غذای اصلی آفتاب پرست

غذای اصلی آفتاب پرست

آفتاب‌پرستان غذاهای متفاوتی دارند و شامل انواع حشرات می‌شود. این حشرات گستردگی زیادی دارند و می‌توان به انواع ملخ، جیرجیرک‌ها، عنکبوت‌ها اشاره کرد. البته بعضی از آفتاب‌پرستان علاقه‌مند به گیاه‌خواری هستند و در طبیعتی به دنبال انواع شاخ و برگ درختان هستند. خوردن گیاهان و گل‌های متنوع هم از جمله خوراکی‌های مورد علاقه آن‌ها به شمار می‌روند. بسته به گونه‌های آفتاب‌پرستان نوع رژیم غذایی آن‌ها متفاوت است.

در کنار غذای اصلی آفتاب‌ پرست نیاز به آب تازه و تمیز دارند. آب تمیز باید در دسترس حیوان خانگی خود قرار بدهید و نوشیدن آب بسته به نژاد آن‌ها متفاوت است و برخی از نژاد‌ها هفته‌ای یکبار به آب نیاز دارند و برخی دیگر هرروز آب تازه و تمیز می‌نوشند. همچنین علاوه‌بر غذای اصلی نیاز به کلسیم، مواد معدنی و ویتامین‌های مخصوص دارد. اما غذای مورد علاقه اغلب آفتاب‌پرستان ملخ و حشرات سبز رنگ هستند.

غذای آفتاب پرست خانگی

برای نگهداری این موجودات رنگارنگ و زیبا نیاز به غذای مخصوص و رژیم خاصی دارید که بتوان در خانه آن‌ را مهیا کرد. غذای آفتاب پرست خانگی سبزیجاتی با برگ‌های تیره، جو دوسر، یونجه، کدو و میوه‌ها است. همچنین پودر کلسیم از جمله مکمل‌های مورد نیاز بدن آفتاب پرستان محسوب می‌شود.

برخی از حشرات یخ‌زده و خشک‌شده هم در فروشگاه‌های مخصوص حیوانات به فروش می‌رسند و در بسته‌بندی مخصوص خزندگان در فروشگاه‌های ماهی‌های زینتی نیز وجود دارد. میوه‌هایی مانند انواع توت‌ها، توت فرنگی، پرتقال، سیب، گلابی و میوه‌های بدون هسته از جمله میوه‌های مورد علاقه این نوع از خزندگان به شمار می‌رود. رژیم گوشت‌خواری این موجودات دوست‌داشتنی و رنگارنگ شامل انواع ملخ‌ها، کرم‌ها، حلزون‌ها و جیرجیرک‌ها می‌شود.

گفتنی است که خزندگان ترجیح می‌دهند آب را به صورت قطره‌ چکانی بخورند و آب را بیشتر با اسپری کردن مصرف می‌کنند. در طبیعت آفتاب‌پرست‌ها آب را از بر روی برگ‌های گیاهان می‌خورند. زبان این خزندگان بسیار چسبناک و بلند است و به راحتی می‌توانند از این طریق آب بنوشند و یا حشرات را شکار کنند.

غذای بچه آفتاب پرست

غذای بچه آفتاب پرست بیشتر از آفتاب‌پرست بالغ است و نیاز به ویتامین‌های بیشتری برای رشد دارد. می‌توانید با پنس حشرات را به آفتاب‌پرست بدهید. غذای بچه آفتاب پرست هم باید متنوع باشد تا أنواع مواد معدنی و مغذی را دریافت کنند. اغلب خزندگان دوزیست همه چیز خوار هستند و موادغذایی گیاهی و گوشتی را همزمان می‌خورند. اگر آفتاب پرست بالغ به یه ملخ در روز نیاز دارد، غذای بچه آفتاب پرست یا آفتاب پرست آبستن بیشتر است. اما آفتاب‌پرستانی که مسن هستند به غذای کمتری نیاز دارند تا دچار چاقی و اضافه وزن نشوند.

آفتاب‌پرستان تقریبا بعد از ۵ ماه به بلوغ جنسی می‌رسند و در نتیجه به غذای کمتری نیاز دارند. این موجودات جذاب و بانمک تقریبا بین ۱۰ یا ۱۲ سال عمر می‌کنند. رژیم و مراقبت‌های صحیح به طول عمر بیشتر این خزندگان کمک خیلی خوبی می‌کند. برای نوزادان آفتاب‌پرست می‌توانید از سبزیجات استفاده کنید تا تنوع غذایی داشته باشد. مواد غذایی متنوع مانند سبزیجات تیره و برگ‌دار، توت‌ها، اسفناج و… گزینه مناسبی برای تغذیه آن‌ها به شمار می‌روند.

همچنین پودر کلسیم برای آفتاب‌پرستان جوان گزینه مناسبی است. جیرجیرک‌ها، کرم‌ها، نوزاد موش‌، پرندگان کوچک منبع خوبی برای تامین ویتامین‌های مورد نیاز بدن این موجودات است. البته موش‌ها گوشت چربی دارند و ماهی یکی دو بار برای آفتا‌ب‌پرستان جوان کافی است.

مصرف آب در برنامه غذایی آفتاب پرست

آفتاب‌پرستان به آب کافی نیاز دارند و باید در یک فضای رطوبتی زندگی کنند در نتیجه دقت به این امر اهمیت زیادی برای سلامتی آن‌ها دارد. این نوع از خزندگان علاقه‌مند به قطرات روی برگ‌ها هستند و با آب‌ پاشیدن برروی پوست آن‌ها می‌تواند این رطوبت را تامین کنید. می‌توانید سیستمی آبیاری قطره‌ای برای حیوان خانگی خود تهیه کنید و همچنین تکه یخ برروی قفس آفتاب‌پرست قرار بدهید تا به صورت قطره‌ای به داخل قفس بریزد.

نیاز بدن این نوع از خزندگان به رطوبت بالاست. تقریبا ۵۰ تا ۷۰ درصد نیاز به رطوبت در محیط زندگی خود دارند. رطوبت قفس آفتاب‌پرست باید به صورت روزانه چک شود و متناسب با شرایط زندگی آن‌ها تامین گردد. سیستم قطره‌ای برای این موجودات اهمیت زیادی دارد و برای رفع تشنگی آن‌ها می‌توان از قطره چکان استفاده کرد.

بهترین غذای آفتاب پرست چیست؟

لیست رژیم غذایی خزندگان باید متنوع باشد و به صورتی تنظیم شود که همه مواد طبیعی مورد نیازشان تامین شود. حشراتی مانند عنکبوت‌، مگس، پروانه، سنجاقک، ملخ، و حشراتی غیرسمی برای آن‌ها ضروری است. برای تقویت اشتهای این موجودات می‌توان از حشرات سبز رنگ و ملخ‌ها بهره برد. برای آفتاب‌پرستان بالغ روزی ۳ عدد جیرجیرک کافی است.

همچنین خزندگان می‌توانند از انواع سبزیجات تازه و نرم و میوه‌هایی مانند موز، خرمالو، انگور، گیلاس، سیب، هندوانه و خربزه از جمله غذای آفتاب پرست ها محسوب می‌شوند. وجود پلت‌های مخصوص خزندگان برای آفتاب‌پرست‌ها گزینه مناسبی به شمار می‌رود و ویتامین‌های مورد نیاز آن‌ها تامین می‌کند. می‌توانید سبزیجات و میوه‌ها را به صورت خرد شده در اختیار این موجود دوست‌داشتنی قرار بدهید.

بهترین غذای آفتاب پرست چیست؟

غذای مورد علاقه آفتاب پرست

آفتاب‌پرستان به عنوان خزندگان خانگی علاقه‌مند به غذاهای گیاهی هستند. بیشتر خوردنی‌های این موجودات منشا گیاهی دارند اما در برخی از موارد به موادغذایی گوشتی هم علاقه دارند. به طور کلی می‌توانید برای رژیم غذایی حیوان خانگی خود با دامپزشک مشورت کنید که بسته به نوع و گونه آفتاب‌پرست رژیم غذایی مخصوصی را تنظیم کند. اما آفتاب‌پرستان نیاز به منبع مغذی از کلسیم، ویتامین D3 دارند.

حتی آفتاب‌پرستان گوشت‌خوار هم نیاز به خوردن موادغذایی گیاهی دارند. مکلم‌های پودری و حشرات خشک‌شده مانند کرم‌ها، مگس‌ها، ملخ‌ها از جمله غذای مورد علاقه آفتاب پرست به شمار می‌روند. وجود ویتامین A و کلسیم اهمیت زیادی برای این موجودات دارد و در صورت کمبود این نوع ویتامین‌ها دچار بیماری می‌شوند.

نحوه شکار آفتاب پرست

آفتاب‌پرستان چشمانی ۳۶۰ درجه دارند که به سادگی می‌توانند کل محیط را بدون تکان دادن سر، ببینند. از طرفی از هر دو جهت می‌توانند به صورت همزمان روی دو جسم متفاوت تمرکز کنند. بنابراین شکار برای آن‌ها راحت‌تر می‌شود و کافی است که حشره‌ای کوچک در اطراف خود ببیند. قدرت بینایی این نوع از خزندگان بسیار زیاد است و توانایی خوبی در دیدن انواع موجودات دارند.

همچنین این موجودات باهوش زبان بسیار بلندی دارد و در کسری از ثانیه حشره را در هوا شکار می‌کنند. قدرت عضله‌ای آُفتاب‌پرست به شدت بالاست و به سرعت می‌توانند شکار خود را ببلعند. در هنگامی این موجود رنگارنگ حمام آفتاب می‌گیرد زمان مناسبی برای شکار کردن است و انرژي خود را از اشعه ماوراء بنفش تامین می‌کند. تقریبا بین ۵ تا ۱۰ متر آفتاب‌پرست می‌تواند حشرات کوچک را شکار کند. عملکرد بالای این نوع از خزندگان زبانزد است و طعمه‌ای از چشمان آن‌ها دور نمی‌ماند.

تغذیه نوری آفتاب پرست

همانطوری که می‌دانید نور خورشید برای این موجودات نقش حیاتی دارد و همانند آب و غذا پراهمیت است. این خزنده خوش آ‌ب و رنگ به روزی ۱۲ ساعت آفتاب نیاز دارد و باید در مقابل طیف UV-B  قرار بگیرد. لامپ‌های UV در این زمینه به خوبی تاثیر دارند و می‌تواند نیاز بدن آن‌ها را تامین کند. این موجودات جذاب بدون نور نمی‌توانند از کلسیم در بدنشان بهره‌مند شوند و مشکلات استخوانی پیدا می‌کنند. نور ماوراء بنفش برای آن‌ها بسیار پراهمیت است.

نیاز آفتاب‌پرست به ۱۰ تا ۱۲ ساعت نور UV برآورده می‌شود و هر شش ماه یکبار این لامپ‌ها نیاز به تعویض دارند زیرا که مثل روز اول کار نمی‌کنند. این خزندگان باید در دمای مناسبی نگهداری شوند و در طی روز بین ۲۴ تا ۳۲ درجه است و ۱۸ درجه شب مناسب محسوب می‌شود. به طور کلی دمای ۳۵ درجه گرمایی مناسب برای این نوع از خزندگان است. دو پارامتر رطوبت و دما برای این موجودات اهمیت زیادی نیز دارد.

نحوه غذا خوردن آفتاب پرست

یکی از موضوعاتی که در هنگام غذا خوردن آفتاب‌پرست اهمیت زیادی دارد نوع صرف غذاست. این موجودات دوست دارند همانند طبیعتی غذای خود را بخورند. تغذیه این حیوان خانگی باید به صورت دستی انجام شود تا هم ارتباط بیشتری با شما برقرار کند و هم موادغذایی خود را بشناسد. غذا بهتر است که در کاسه سرو شود و به عنوان یک منبع غذایی برای آفتاب‌پرست قابل شناسایی باشد. می‌توانید یک ترکه یا یک شاخه در قفس این حیوان خانگی قرار بدهید تا برروی آن لم دهد.

شاخه را در نزدیکی کاسه غذا بگذارید که دسترسی به آن راحت باشد. در مراحل اول می‌توانید از پنس برای حشرات استفاده کنید تا این خزنده با زبانش ببلعد. سبزیجات را به صورت قطعه قطعه به صورت روزانه به او بدهید. سعی کنید اندازه سن و میزان نیاز حیوان خانگی خود غذا را تامین کنید زیرا که غذای زیادی مشکلات بیشتری برای آن‌ها ایجاد می‌کند.

سبزیجات و میوه‌ها را روزانه تعویض کنید و خوردنی‌ها باید تازه باشند. حشرات هم نباید برای مدت طولانی در ظروف آُفتاب‌پرست باقی بمانند و باید به صورت روزانه برای این حیوان خانگی در نظر گرفته شود. از برگ‌ها برای کف قفس می‌توانید استفاده کنید و همیشه مقداری شاخ و برگ در قفس قرار بدهید و محیطی طبیعی برایش فراهم کنید.

غذاخوردن آفتاب پرست

جمع‌بندی

آفتاب‌پرست یکی از جذاب‌ترین خزندگان خانگی شناخته می‌شود که نگهداری از آن‌ها برای علاقه‌مندان به خزندگان بسیار محبوب است. غذای اصلی این موجودات شامل گوشت و گیاهان می‌شود و به طور کلی همه چیزخوار هستند. آفتاب‌پرست حدود ۱۲ سال عمر می‌کند و به رژیم و برنامه غذایی مناسب نیاز دارد تا بتواند زندگی سالم و طولانی‌تری را تجربه کند.

این موجود خوش‌رنگ و زیبا گونه‌های متعددی دارد که براساس آن به گیاه‌خوار و یا گوشت‌خوار تقسیم می‌شود اما باید در برنامه غذایی آن‌ها همه نوع تغذیه‌ای وجود داشته باشد. این خزندگان دلربا وابستگی زیادی به آفتاب دارند و برای تامین کلسیم بدن خود باید از آفتاب بهره ببرند. غذای اصلی آن‌ها شامل انواع سبزیجات مانند هویج،‌ کدو،‌ برگ‌های تیره سبزیجات و میوه‌هایی مانند موز، انواع توت، گلابی و.. می‌شود.

همچنین حشرات برای این خزندگان به عنوان غذای مورد علاقه‌شان است. انواع حشرات مانند ملخ‌ها، جیرجیرک‌ها، مگس‌ها و یا کرم‌ها از جمله خوراک اصلی آن‌ها به شمار می‌رود. این موجودات نیاز به پودر‌های مکملی مانند کلسیم دارند و تامین ویتامین‌هایی مانند D3 برای سلامتی آن‌ها پراهمیت است. می‌توان گفت تقریبا یک وعده غذایی برای آفتاب‌پرست بالغ کفایت می‌کند اما در دوران کودکی یا بارداری نیاز به وعده‌های بیشتری نیز دارند.

این مقاله چقدر مفید بود؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید

میانگین امتیاز: 1 / 5. تعداد رأی: 1

اولین کسی باشید امتیاز میده!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اولین navigation menu here خود را ایجاد کنید
سبد خرید

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟